ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΝΤΟΜΑ

ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ

Σήμερα χωρίς τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό και τραμ

Στα αμαξοστάσια θα παραμείνουν σήμερα τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός και τραμ λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ετσι, σήμερα θα κυκλοφορήσουν μόνο τα αστικά λεωφορεία και ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα και οι εργαζόμενοι στον Τύπο, ενώ πανελλαδική αποχή, που θα διαρκέσει έως και τις 22 Μαρτίου, ξεκινούν από σήμερα οι δικηγόροι.

ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΚΑΙ Η ΕΛΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Οργή στη Ν.Δ. για Σ. Χατζηγάκη

Με το μάλλον απαξιωτικό «έχετε να με ρωτήσετε κάτι πιο σοβαρό;», απάντησε η Ν. Δ. διά του κ. Γ. Μιχελάκη, σε όσα δήλωσε ο πρώην υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης περί «φιρφιρίκων εντός Ν. Δ. που καλλιεργούν κλίμα εναντίον του Κ. Καραμανλή». Η συνέντευξη Χατζηγάκη σε τοπικό ραδιοσταθμό της Θεσσαλίας αντιμετωπίστηκε με οργή από γαλάζια στελέχη. Στις δηλώσεις του, ο κ. Χατζηγάκης επέμεινε ότι η Ν. Δ. θα πρέπει να αγκαλιάσει το «κέντρο, τον μεσαίο χώρο», εκτίμησε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία της κ. Ντόρας Μπακογιάννη θα εισέλθει στη Βουλή. Εκνευρισμό στην ηγετική ομάδα προκάλεσε, ωστόσο, και η συνέντευξη που έδωσε (DRTV Αργολίδας) η βουλευτής κ. Ελσα Παπαδημητρίου, η οποία και αναγνώρισε πως «ο κ. Παπανδρέου κέρδισε στα σημεία» κατά την πρόσφατη σύνοδο κορυφής της Ε. Ε. Κατήγγειλε μάλιστα υπόγειο πόλεμο εναντίον της από «κομματικά μειράκια».

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Διαβεβαίωση Βενιζέλου

Διαβεβαιώσεις από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για καταβολή των δεδουλευμένων και συνέχιση της λειτουργίας των Ναυπηγείων Ελευσίνας έλαβαν χθες οι εργαζόμενοι της επιχείρησης. Νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, στη λεωφόρο Μεσογείων, προκειμένου να μην κλείσουν τα ναυπηγεία.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δικαίωση του Πάτροκλου Σταύρου

Δικαιώθηκε ο Πάτροκλος Σταύρου από τον Αρειο Πάγο στην υπόθεση της αντιδικίας που υπήρξε με τους εγγονούς της αδελφής του Νίκου Καζαντζάκη, για τα πνευματικά δικαιώματα του συγγραφέα. Με αμετάκλητη απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου κρίθηκε ότι ο μοναδικός δικαιούχος των πνευματικών δικαιωμάτων του έργου του μεγάλου συγγραφέα είναι το υιοθετημένο παιδί της Ελένης Καζαντζάκη, Π. Σταύρου.

«ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ»

Επανόρθωση

Σε κείμενο με τίτλο «Μια δεύτερη ευκαιρία για το Πάρκο Τρίτση» που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της εφημερίδας της 16ης Μαρτίου, εκ παραδρομής αναφέρθηκε λανθασμένα ο χρηματοδότης του έργου ανακύκλωσης του νερού των λιμνών του πάρκου. Το έργο χρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ιδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.