ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποφυλάκιση κατηγορουμένου για «Πυρήνες» λόγω συμπλήρωσης 18μήνου

Αποφυλακίζεται, λόγω συμπλήρωσης του 18μήνου ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης, ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» Παναγιώτης Μασούρας. Το Συμβούλιο Εφετών με το υπ’ αριθμόν 661/2011 βούλευμα που εξέδωσε διατάσσει την αποφυλάκισή του με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα. Είχε προηγηθεί αντίστοιχη εισαγγελική πρόταση με την οποία, ωστόσο, ζητείτο η επιβολή αυστηρότερων όρων και συγκεκριμένα εμφάνιση του κατηγορούμενου έξι φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα, υποχρεωτική διαμονή στο πατρικό του σπίτι, καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αλλά και από την Αττική.

Η συμπλήρωση 18 μηνών προσωρινής κράτησης σήμανε αυτόματα την αποφυλάκιση του Π. Μασούρα, δεδομένου ότι δεν αντιμετωπίζει άλλες κατηγορίες πέραν των δύο εκρήξεων στα σπίτια της υπουργού κ. Λούκας Κατσέλη και του πρώην υφυπουργού Δημ. Τάξης Παναγιώτη Χηνοφώτη, καθώς και εκρήξεις που σημειώθηκαν στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Οι κατηγορίες αυτές αποτελούν αντικείμενο της δίκης που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον περασμένο Ιανουάριο, στις φυλακές Κορυδαλλού.

Συγκατηγορούμενοι του Παναγιώτη Μασούρα είναι ακόμη οκτώ πρόσωπα για τα οποία θα αρχίσει σταδιακά να συμπληρώνεται το 18μηνο όριο προσωρινής κράτησης, ωστόσο, αυτό δεν θα σηματοδοτήσει απαραίτητα την αποφυλάκισή τους, καθώς αντιμετωπίζουν και άλλες κατηγορίες σχετικές με τη δράση της οργάνωσης, όπως η αποστολή των «τρομοδεμάτων». Εξαίρεση αποτελεί η κατηγορούμενη Κωνσταντίνα Καρακατσάνη, για την οποία υπολείπονται έξι μήνες για τη συμπλήρωση του 18μήνου.