ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο μολότοφ αιφνιδίασαν στην Κερατέα

Από τις εκατοντάδες βόμβες μολότοφ που έπεσαν την περασμένη Τρίτη στην Κερατέα, δύο ήταν εκείνες που αιφνιδίασαν την τοπική κοινωνία, αυτές που έπληξαν το σπίτι του δημάρχου Λαυρεωτικής (εκ των επικεφαλής των κινητοποιήσεων ενάντια στην κατασκευή του ΧΥΤΑ), Κωνσταντίνου Λεβαντή. «Προφανώς προσπαθούν να με εκφοβίσουν, αλλά δεν θα τα καταφέρουν. Επίσης δεν πρόκειται να πείσουν κανέναν ότι οι δράστες αυτής της επίθεσης είναι κάτοικοι της Κερατέας, αφού όλοι μας είμαστε ενωμένοι σε αυτό τον αγώνα» είπε στη «Κ» ο κ. Λεβαντής.

Οι πρωταγωνιστές των κινητοποιήσεων υποστήριζαν χθες ότι πρόκειται για προβοκάτσια. Οπως ανέφεραν, αυτόπτης μάρτυρας που είδε την επίθεση έχει περιγράψει ένα άτομο που βγήκε από μαύρο αυτοκίνητο συγκεκριμένης μάρκας να βγαίνει και να πετάει τα δύο μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό. «Τέτοιο αυτοκίνητο δεν υπάρχει στην Κερατέα» σχολίασε ο κ. Λεβαντής. Από την επίθεση δεν προκλήθηκαν ζημιές, ενώ χθες ο δήμαρχος κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων για το περιστατικό.

Οι κινητοποιήσεις στην Κερατέα διαρκούν 110 ημέρες, η λεωφόρος Λαυρίου είναι αποκλεισμένη σε δύο σημεία, ενώ σχεδόν καθημερινά κάτοικοι συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις. Χθες το βράδυ, συγκέντρωση στην Κερατέα είχαν πραγματοποιήσει μέλη αριστερών οργανώσεων, καθώς και μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω». Σήμερα τα μέλη της επιτροπής κατά του ΧΥΤΑ αναμένεται να ζητήσουν συνάντηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους αναπτύξουν τις προτάσεις τους για τη διαχείρηση των σκουπιδιών, ενώ δεν αποκλείεται αύριο να επιχειρήσουν να συναντηθούν απευθείας με τον πρωθυπουργό.