ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΝΤΟΜΑ

ΑΠΟ 10 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

Επερώτηση για τον επικεφαλής της εταιρείας Invest In Greece

Επερώτηση σχετικά με τον επικεφαλής της εταιρείας Invest In Greece, που συστάθηκε για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα, κατέθεσαν χθες προς τον υπουργό Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκη δέκα βουλευτές της Ν. Δ. Στο κείμενο σημειώνεται ότι ο εκτελεστικός πρόεδρος κ. Αριστομένης Συγγρός διετέλεσε επί μακρόν στέλεχος της Siemens και μάλιστα με ειδική αποστολή την αντιμετώπιση κρίσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι βουλευτές της Ν. Δ. καλούν την κυβέρνηση να απαντήσει αν ο κ. Συγγρός διαχειρίστηκε και ποιες υποθέσεις στην Ελλάδα, ενώ επιχειρείται σύνδεση του διορισμού του με την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο κ. Παμπούκης για διακανονισμό με τη Siemens ως προς το γνωστό σκάνδαλο. Παράλληλα, ζητούνται στοιχεία για τη δομή και το έργο της εταιρείας, ενώ αναδεικνύεται το πρόβλημα συντονισμού καθώς η ίδια εταιρεία αναφέρεται τόσο στον κ. Παμπούκη όσο και στον υπουργό Περιφ. Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη.

Πρωτοβουλιεσ απο ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αίτημα Γ. Καρατζαφέρη

Πρωτοβουλίες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, προς την κατεύθυνση της συνεννόησης, προκειμένου να ξεπεραστεί το σημερινό οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο ζήτησε, χθες, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί του. «Μοιράστηκα με τον Πρόεδρο την ανησυχία για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα και του πρότεινα μεγαλύτερη συμμετοχή εις το πολιτικό γίγνεσθαι» υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης, καταλήγοντας: «Πιστεύω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει και το κύρος και τη σοβαρότητα και την αποδοχή για να δρομολογήσει εξελίξεις».

ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΟΡΙΑ

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών

Με μόρια θα γίνονται πλέον οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών. Το ισχύον σήμερα σύστημα είναι έωλο σε ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις, καθώς οι αποσπάσεις γίνονται με βάση τα κριτήρια που θέτει το Συμβούλιο Επιλογής. Αυτό προτείνει η ομάδα εργασίας του υπ. Παιδείας στο κείμενο που δημοσιοποίησε χθες προς τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες. Η πρόταση υιοθετείται από την ηγεσία του υπουργείου, ενώ δεν αναμένεται να έχει την ίδια τύχη η πρόταση να καταργηθεί η απαραίτητη τριετής παραμονή των νεοδιόριστων στον τόπο διορισμού τους.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ιδρυτικό συνέδριο

Αρχίζει σήμερα στον «Κεραμεικό» το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς, στο οποίο θα συμμετάσχουν 800 αντιπρόσωποι από 180 τοπικές οργανώσεις. Το συνέδριο αναμένεται να επιβεβαιώσει τον Φ. Κουβέλη ως πρόεδρο και να εκλέξει την 111μελή Κεντρική Επιτροπή, αλλά και να υιοθετήσει το καταστατικό και τις θέσεις του κόμματος. Οι εργασίες θα ανοίξουν με ομιλία του Φ. Κουβέλη και τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των κομμάτων. Εχουν επιβεβαιώσει ότι θα παραστούν η Ντ. Μπακογιάννη (ΔΗΣΥ), ο Στ. Μάνος (ΔΡΑΣΗ) και ο γραμματέας της Ν. Δ. Αν. Λυκουρέντζος.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ RΙCΟΜΕΧ

Σγουρός κατά Σαχινίδη

Για στενή λογιστική αντίληψη κατηγορεί τον υφυπουργό Οικονομικών, κ. Φ. Σαχινίδη, ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Σγουρός, με αφορμή τη θέση του κ. Σαχινίδη ότι η Περιφέρεια είναι ο φορέας που πρέπει να αποζημιώσει κατόπιν δικαστικών αποφάσεων οικογένειες θυμάτων της RICOMEX, καταβάλλοντας συνολικά 18 εκατ. ευρώ. Οι αποζημιώσεις αυτές θα πρέπει να αναληφθούν από το υπουργείο Οικονομικών, υποστηρίζει ο κ. Σγουρός.