ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ζωντανοί» διαγωνισμοί επιχειρηματικότητας

Αρχίζει σε λίγες μέρες η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας και η Αθήνα, που τόσο ποντάρει στην άνθηση της επιχειρηματικότητας, γιορτάζει με μια μεγάλη εκδήλωση. Στις 23 και 24 Νοεμβρίου θα συγκεντρωθούν στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, επενδυτές, funds, angel investors και πολλοί φερέλπιδες επιχειρηματίες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Οργανισμού Industry Disruptors-Game Changers.

Εκεί θα πραγματοποιηθούν πέντε «ζωντανοί» διαγωνισμοί επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Οι τελικοί διαγωνισμοί είναι oι εξής: Re-inspire Greece (38 συμμετοχές – πρωτογενής τομέας), το ΣΦΕΕ Innovation Project (143 συμμετοχές – καινοτομία στην υγεία), clean tech open global ideas (23 συμμετοχές – πράσινη επιχειρηματικότητα), το creative business cup για επιχειρηματικές ιδέες (21 συμμετοχές – δημιουργική βιομηχανία) και το Get in the Ring (64) για όλους τους κλάδους.

«Προσφέρουμε δικτύωση με διεθνείς φορείς, ενώ ιδιαίτερα μέσω των συνεργασιών με τη Γαία και τον ΣΦΕΕ μεριμνούμε και για την επόμενη μέρα των νεοφυών επιχειρήσεων μετά το βραβείο» επεσήμανε ο κ. Μιχάλης Στάγκος από το Industry Disruptors. «Προσπαθούμε να στηρίξουμε νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με τη γη» δήλωσε χθες ο κ. Αρης Κεφαλογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Gaea, που μέσω των πωλήσεων ελαιολάδου από την Αντίπαρο στις ΗΠΑ θα χρηματοδοτήσει με 25.000 ευρώ τις δέκα καλύτερες ιδέες στον πρωτογενή τομέα, οι οποίες θα βραβευθούν με 50.000 ευρώ έκαστη, ενώ θα εργάζονται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Πρωτοφανή ανταπόκριση είχε και ο διαγωνισμός του ΣΦΕΕ, όπου κατατέθηκαν 143 ιδέες. «Οι τρεις ομάδες που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή θα μοιραστούν ένα έπαθλο 50.000 ευρώ, ενώ πολλά μέλη μας έχουν δηλώσει πρόθυμα να φιλοξενήσουν στις δομές τους τις νεοφυείς επιχειρήσεις» δήλωσε η κ. Ναταλία Τουμπανάκη, διευθύντρια επικοινωνίας του ΣΦΕΕ. Για πληροφορίες www.2013.industrydisruptors.org