ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερευνών συνέχεια και νέες κατηγορίες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Νέες κατηγορίες κατά μελών και στελεχών της Χρυσής Αυγής προκύπτουν από τις δικαστικές έρευνες που συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς από τις τρεις πλέον εφέτες – ανακρίτριες που έχουν αναλάβει τη σκυτάλη των ανακρίσεων για την εγκληματική δράση της οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου -πρόσφατα προστέθηκε και μία ακόμα ανακρίτρια, η κ. Μαρία Σιμιτζή- έχουν απαγγείλει κατηγορίες για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης κατά τριών μελών της Χ.Α. που μετείχαν στην επίθεση κατά αφισοκολλητών του ΚΚΕ στο Πέραμα. Και οι τρεις αναμένεται να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ οι ανακρίτριες έχουν ασκήσει επιπρόσθετα ποινική δίωξη για διακεκριμένη οπλοκατοχή κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση της Χ.Α. με βάση τα ευρήματα που κατασχέθηκαν σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε σπίτια και άλλους χώρους που ανήκαν σε μέλη και στελέχη του κόμματος.

Οι ανακρίτριες αναμένουν το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης που διενεργείται ήδη από την ΕΛ.ΑΣ. για τα όπλα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε σπίτια μελών και στελεχών της Χ.Α. για να προσωποποιήσουν την εν λόγω κατηγορία και να καλέσουν σε απολογία συγκεκριμένα άτομα.

Παράλληλα οι δικαστικές έρευνες εστιάζονται, κατά πληροφορίες, στη δράση ενός ακόμα βουλευτή της Χ.Α. που εκλέγεται σε μεγάλη πόλη της περιφέρειας, καθώς ερευνώνται καταγγελίες για συμμετοχή του σε κυκλώματα εκβίασης και άλλες έκνομες πράξεις. Ωστόσο η ανακριτική διαδικασία αναμένεται να κλιμακωθεί την επόμενη εβδομάδα με τις απολογίες τριών βουλευτών της Χ.Α., για τους οποίους η Βουλή έχει άρει ήδη την ασυλία τους και καλούνται ως κατηγορούμενοι για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για τους Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλο και Στ. Μπούκουρα.