ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη, έπειτα από συμπλοκή, ενός από τους ισοβίτες δραπέτες της Ντρένοβα

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε έπειτα από συμπλοκή κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα ο ένας από τους ισοβίτες που είχαν πρόσφατα αποδράσει από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας Ντρένοβα στην Κορυτσά της Αλβανίας. Εντοπίστηκε να κινείται μαζί με δύο ακόμα άτομα στην ορεινή περιοχή μεταξύ των χωριών Χρυσή και Πεύκο στους πρόποδες του Γράμμου. Προσπάθησε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς που τον καταδίωξαν δίχως αποτέλεσμα. Συνελήφθη και στην κατοχή του βρέθηκε ένα πολεμικό τυφέκιο Καλάσνικοφ. Οι άλλοι δύο ύποπτοι κατάφεραν προσωρινά να διαφύγουν κινούμενοι προς το εσωτερικό της χώρας και έως αργά χθες το βράδυ βρισκόταν σε εξέλιξη εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψή τους.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, τα τελευταία εικοσιτετράωρα είχαν αναπτυχθεί αστυνομικά μπλόκα και ενέδρες στην περιοχή, για τον εντοπισμό των δραπετών της φυλακής Ντρένοβα, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι είχαν καταφέρει να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στο σημείο της συμπλοκής υπήρχε ενέδρα από τέσσερις συνοριακούς φρουρούς, οι οποίοι εντόπισαν τους ενόπλους και τους κάλεσαν να παραδοθούν. Εκείνοι απάντησαν ανοίγοντας πυρ κατά των αστυνομικών, ενώ διασπάστηκαν κινούμενοι οι δύο προς το εσωτερικό της χώρας και ο τρίτος προς τα σύνορα με την Αλβανία. Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο τελευταίος πέταξε το Καλάσνικοφ και άρχισε να τρέχει, ωστόσο, ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη. Συνολικά από τις αλβανικές φυλακές είχαν καταφέρει να αποδράσουν επτά ισοβίτες, εκ των οποίων τέσσερις είχαν συλληφθεί από τις αλβανικές διωκτικές αρχές.