ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύριο η απολογια του πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σ. Εμμανουήλ

emmanouil--2

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο Σ. Εμμανουήλ εμπλέκεται σε διακίνηση παράνομων χρημάτων, που φέρεται να φθάνουν τα 17 εκατομμύρια ευρώ.

Το Σάββατο ενώπιον του ανακριτή θα μεταχθεί για να απολογηθεί και ο πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ιωάννης Μπέλτσιος, ο οποίος επίσης συνελήφθη για τις ίδιες κατηγορίες με τον Σ. Εμμανουήλ.

Και οι δύο κατηγορούμενοι κρατούνται στη ΓΔΑΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, συμπληρωματικά στοιχεία για «ωφέλημες πληρωμές» προτίθεται να καταθέσει στην ανάκριση ο κατηγορούμενος Παναγιώτης Ευσταθίου. Ο 83χρονος, για τον οποίο εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που θα κρίνει εκ νέου αν ο πρώην εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας ATLAS θα πρέπει να μπει ή όχι στη φυλακή, θα επανέλθει με συμπληρωματικό υπόμνημα στον ανακριτή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος προτίθεται να δώσει στον ανακριτή Διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλή, στοιχεία «τροφοδότη» τραπεζικού λογαριασμού σε τράπεζα στο Λονδίνο, λογαριασμός ο οποίος είχε εντοπιστεί από τις δικαστικές αρχές με καταθέσεις ύψους 18 εκ. ευρώ.

Από τις κινήσεις του συγκεκριμένου λογαριασμού, που προτίθεται να δώσει ο κατηγορούμενος, αναμένεται να αποκαλυφθούν νέα πρόσωπα, που έλαβαν μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα.