ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα και στην Κύθνο

Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα και στην Κύθνο

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού στην Κύθνο ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν έκτακτης σύσκεψης των αρμόδιων φορέων.

Τα μέτρα, τα οποία θα ισχύουν από το πρωί της Παρασκευής και για τις επόμενες 14 ημέρες, αφορούν τα εξής:

– Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.

– Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες.

– Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

– Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

– Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, για τις πληττόμενες επιχειρήσεις είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Λίγο πριν την ανακοίνωση των παραπάνω μέτρων, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) είχε γνωστοποιήσει την επιβεβαίωση 411 νέων κρουσμάτων Covid-19 και την αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών σε 89. Παράλληλα, ο αριθμός των θανάτων ενισχύθηκε κατά δύο και πλέον ανέρχεται σε 393.

Μήνυμα από το «112»

Στο παραπάνω πλαίσιο, άλλωστε, επείγουσα ειδοποίηση μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο Covid-19 στο νησί των Κυκλάδων.

«Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα, που καλεί τους πολίτες να ακολουθήσουν τα μέτρα προστασίας