ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη και τέταρτο μέλος των «Ροζ Πανθήρων»

Συνελήφθη και τέταρτο μέλος των «Ροζ Πανθήρων»

Στη σύλληψη ακόμη ενός μέλους της σπείρας «Ροζ Πάνθηρες», προχώρησε χθες το απόγευμα στην Κυψέλη η Αστυνομία.Πρόκειται για την τέταρτη σύλληψη μέλους της οργάνωσης, που εμπλέκεται σε σωρεία ληστειών και διαρρήξεων σε κοσμηματοπωλεία. Ο 26χρονος είναι Σέρβος όπως και τα υπόλοιπα συλληφθέντα μέλη της σπείρας.

Αφού εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, στην προσπάθειά του να διαφύγει, τους απώθησε και τους χτύπησε με τα χέρια και τα πόδια, όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Στην κατοχή του καθώς και στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: μία πλαστή ταυτότητα βουλγαρικών αρχών, μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης βουλγαρικών αρχών, ένα πιστόλι τύπου replica και μία κουκούλα τύπου full face. Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πως δρούσε η σπείρα

Οι κατηγορούμενοι έβαζαν στο στόχαστρό τους κοσμηματοπωλεία εκτός του κέντρου της Αθήνας. Στη συνέχεια έκλεβαν παλαιού τύπου αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για να εμβολίζουν τις βιτρίνες των κοσμηματοπωλείων. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας αποδίδουν στους συλληφθέντες 13 κλοπές οχημάτων (αυτοκινήτων και μοτοσικλετών), 14 διαρρήξεις – κλοπές σε κοσμηματοπωλεία και τρεις απόπειρες διαρρήξεων σε κοσμηματοπωλεία και καταστήματα ένδυσης.

Ενδεικτικά, την 5η Μαρτίου 2014 οι δράστες, χρησιμοποιώντας Ι.Χ. που είχαν κλέψει από την Κυψέλη, διέρρηξαν κοσμηματοπωλείο στο Μαρούσι. Κατά την πάγια τακτική τους, παραβίασαν την είσοδο προσκρούοντας σε αυτήν με το κλεμμένο αυτοκίνητο. Οι δράστες αφαίρεσαν κοσμήματα και ρολόγια αξίας 250.000 ευρώ. Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, κλοπιμαία, κινητά τηλέφωνα και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Ορισμένοι εκ των κατηγορουμένων φέρονται να διατηρούν σχέσεις με υπηκόους Σερβίας που έχουν στο παρελθόν κατηγορηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για συμμετοχή στους «Ροζ Πάνθηρες».