ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθαρόαιμες γάτες κατακτούν τις πασαρέλες

gatapasarela
blue-eyed-cats-11

Θα ελιχθούν με χάρη στην πασαρέλα δείχνοντας με νάζι το όμορφο κορμί τους και, αν έχουν όρεξη, θα νιαουρίσουν αυτάρεσκα προς τους θαυμαστές τους! Το πρώτο παγκόσμιο «cat show» διεξάγεται στις 10 και 11 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, στο κτίριο 2, στη Θεσσαλονίκη, με… προσκεκλημένες περίπου 200 γάτες από 16 χώρες του κόσμου από σπάνιες καθαρόαιμες φυλές αλλά και γάτες σπιτιού που διαγωνίζονται στη δική τους κατηγορία.

Το διήμερο συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος εκτροφέων γάτας «Felina Greece», με την υποστήριξη του παγκύπριου συλλόγου εκτροφέων γάτας και τη γερμανική λέσχη γάτας «Stammbaum e.v».

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά σπάνιες φυλές όπως σφυνξ, γάτες Βεγγάλης, Ταϊλάνδης, Ragdoll, ιερή γάτα Βιρμανίας, Περσικές, Exotic, Βρετανική κοντότριχη, Σιβηρίας, Main Coon, την εθνική φυλή της Κύπρου, τους γίγαντες της Αφροδίτης, Karilian, Devon Rex και άλλες, ενώ όσοι έχουν γάτες στειρωμένες μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό «γάτας σπιτιού» και να διεκδικήσουν έναν τίτλο.

Παράλληλα, στο χώρο της έκθεσης θα φιλοξενούνται φιλοζωικά σωματεία τα οποία θα ενημερώνουν το κοινό για θέματα που αφορούν την φιλοζωία και θα παρουσιάζουν αδέσποτα γατάκια με σκοπό να υιοθετηθούν.

Σημειώνεται ότι η «Felina Greece» είναι ένας σύλλογος εκτροφέων γάτας που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2013 από μέλη, όλοι τους εκτροφείς και είναι μέλος του «World Cat Federation» (WCF), ενός παγκόσμιου οργανισμού ο οποίος ανάμεσα σε άλλα, παίρνει μέρος στις διαβουλεύσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ανάπτυξη της νομοθεσίας για τη προστασία και τη καλή διαβίωση των ζώων.