ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 20 Μαΐου η συνέχεια της δίκης των συγγενών του Γ.Γιακουμάτου

Στις 20 Μαΐου η συνέχεια της δίκης των συγγενών του Γ.Γιακουμάτου

Ξεκίνησε και διεκόπη για τις 20 Μαΐου η δίκη ενώπιον του Β' Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών των συγγενών του πρώην υπουργού Γεράσιμου Γιακουμάτου για την υπόθεση του οίκου ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος».

Στο εδώλιο κάθονται η σύζυγος του Γεράσιμου Γιακουμάτου, Ελένη Θεοδώρου, ο αδελφός του Δημήτρης, ο λογιστής Ανδρέας Μαραθάς και η διαχειρίστρια του οίκου ευγηρίας, Αναστασία Βαρδουλάκη.

Η υπόθεση απασχόλησε τις αρχές στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2012 όταν στην Οικονομική Αστυνομία έφθασε ανώνυμη καταγγελία σύμφωνα με την οποία το γηροκομείο «Άγιος Χαράλαμπος» εξέδιδε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών με μικρότερο αναγραφόμενο ποσό από το καταβληθέν. Από τον έλεγχο που έγινε εντοπίστηκαν χειρόγραφες σημειώσεις που αναγράφονταν συναλλαγές και ονόματα πελατών του εν λόγω οίκου ευγηρίας. Κατά την έρευνα εξετάστηκαν τα 12 από τα 14 άτομα τα οποία αναγράφονταν στο επίμαχο σημείωμα κι άλλοι 16 που είχαν συνδιαλλαγή με το ίδρυμα την περίοδο από την 1-1-2012 μέχρι και τις 11-3-2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτές τις καταθέσεις εμφανίζονται ποινικές παραβάσεις για ανακριβή έκδοση 79 παραστατικών εσόδων ύψους 28.997 ευρώ.

Η διαδικασία σήμερα ωστόσο δεν προχώρησε λόγω απουσίας του πορίσματος φορολογικού ελέγχου στο γηροκομείο «Άγιος Χαράλαμπος», στοιχείο που κρίθηκε απαραίτητο για την πρόοδο της δικής.

Η δίκη διεκόπη παρά το αίτημα αναβολής που υπέβαλε η υπεράσπιση. Ο συνήγορος των κατηγορουμένων, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, χαρακτήρισε «παράνομο και πρωτάκουστο» το γεγονός πως δεν υπάρχει στην δικογραφία πόρισμα.

«Για πρώτη φορά στα ποινικά χρονικά της χώρας επιχειρείται να δικαστεί υποτιθέμενη φοροδιαφυγή, χωρίς να υπάρχει το σχετικό πόρισμα αλλά μόνο η έκθεση της αστυνομίας» ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.