ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πόλεμος» προέδρου, αντιπροέδρου ΠΟΣΔΕΠ

«Πόλεμος» προέδρου, αντιπροέδρου ΠΟΣΔΕΠ

Οξύτατη ρήξη καταγράφεται στην ηγεσία της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών, ΠΟΣΔΕΠ. Ο νυν αντιπρόεδρος και πρώην πρόεδρος Νικόλαος Σταυρακάκης άφησε αιχμές κατά του νυν προέδρου Στάθη Ευσταθόπουλου, υποστηρίζοντας ότι λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων δεν θέλει να κοντραριστεί με την Ακροδεξιά. Εντονη ήταν η απάντηση του κ. Ευσταθόπουλου, που καταλογίζει στον κ. Σταυρακάκη εμπάθεια διότι απώλεσε τον προεδρικό θώκο.

Ολα ξεκίνησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο ενόψει της δίκης –προχθές– πανεπιστημιακού μετά μήνυση του Ηλία Κασιδιάρη για παλαιότερη υπόθεση. Η δίκη τελικά ανεβλήθη, αλλά ο χειρισμός της εκπροσώπησης της ΠΟΣΔΕΠ πυροδότησε την υποβόσκουσα, ως φαίνεται, ένταση. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η ΠΟΣΔΕΠ να εκπροσωπηθεί στη δίκη και να εκδώσει ανακοίνωση υπέρ του πανεπιστημιακού. Ομως, ο κ. Ευσταθόπουλος ανέφερε ότι προχθές είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις (είναι καθηγητής στην Ιατρική Αθηνών) και γι’ αυτό δεν μπορούσε να παραστεί στη δίκη, ενώ σε email προς τη διοικούσα επιτροπή (Δ.Ε.) της ΠΟΣΔΕΠ επισήμανε ότι έπρεπε να υπάρξει συνεννόηση με τον πανεπιστημιακό, με στόχο την ενίσχυση της υπερασπιστικής γραμμής.

Η δήλωση περί ανειλημμένων υποχρεώσεων πυροδότησε την αντίδραση του πρώην προέδρου, που φέρεται να λέει στη Δ.Ε. ότι ο κ. Ευσταθόπουλος είναι υποχρεωμένος να παραστεί στη δίκη ως πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, θέση την οποία ο ίδιος επιθυμούσε και κατέκτησε στις εκλογές. Επίσης, ο κ. Σταυρακάκης φέρεται να αποδίδει την άρνηση Ευσταθόπουλου στην πρόθεση του τελευταίου να μη συγκρουσθεί με άτομα του ακροδεξιού χώρου, αλλά και να μη στηρίξει τον πανεπιστημιακό, που φέρεται να τοποθετείται στην Αριστερά.

Η απάντηση

Η αντίδραση Ευσταθόπουλου ήταν οξεία: «Τα γραφόμενα του κ. Σταυρακάκη είναι προφανές ότι είναι κακοήθειες. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι εγώ είμαι ενεργός πανεπιστημιακός με πλήρες διδακτικό, ερευνητικό και διοικητικό έργο στο πανεπιστήμιο και πλήρες κλινικό έργο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Οταν μαθαίνω κάτι μία μέρα πριν, δεν είναι δεδομένο ότι μπορώ ν’ αναστείλω τις υποχρεώσεις μου απέναντι στους αρρώστους για άλλη μέρα. Και βεβαίως εγώ δεν είμαι μακριά από το ΑΕΙ μου, να καλλιεργώ τον κήπο μου, να βγάζω λάδι από τις ελιές μου και να φιλοσοφώ». Μάλιστα, ο κ. Ευσταθόπουλος πρότεινε να εκπροσωπήσει στη δίκη την ΠΟΣΔΕΠ ο κ. Σταυρακάκης ως αντιπρόεδρος. Τα τελευταία πρέπει να ερμηνευθούν υπό το πρίσμα ότι ο κ. Σταυρακάκης είναι καθηγητής στο ΕΜΠ, αλλά η μόνιμη οικογενειακή του έδρα είναι στην Κρήτη.