ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναστέλλεται η απέλαση των διασωθέντων του ναυαγίου της Σάμου

Αναστέλλεται η απέλαση των διασωθέντων του ναυαγίου της Σάμου

Αναστέλεται με απόφαση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης η απέλαση των διασωθέντων του ναυαγίου της 5ης Μαϊου στη θαλάσσια περιοχή Βόρεια της Σάμου. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, με εντολή του υπουργού κ. Νίκου Δένδια προς τον αρμόδιο Κλάδο Αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ. χορηγήθηκε εξάμηνη αναστολή απέλασης με προοπτική ανανέωσης για ανθρωπιστικούς λόγους στους 34 από τους συνολικά 36 διασωθέντες του ναυαγίου.

Για τους άλλους δύο έχουν , σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., προκύψει ενδείξεις ανάμειξής τους στην παράνομη διακίνηση των αλλοδαπών από την Τουρκία στην Ελλάδα. Πρόκειται για Σύρους υπηκόους που κρατούνται και εξετάζονται από τις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Έκκληση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας απηύθυναν από τους Φούρνους Κορσεών ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής και ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Θεμ. Παπαθεοφάνους, για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του νοσοκομείου και του λιμεναρχείου , με την διαχείριση των σορών των θυμάτων του ναυαγίου τα ξημερώματα της Δευτέρας στην θαλάσσια περιοχή της Σάμου.

Ήδη οι 10 σοροί από τους 22 έχουν ταυτοποιηθεί και θα ταφούν οι δε υπόλοιποι 12 θα πρέπει να μεταφερθούν στην Αθήνα διότι το νεκροτομείο της Σάμου μπορεί να συντηρήσει μόνο 9 σορούς και αυτό για λίγες ημέρες.
Αύριο για το θέμα αυτό θα επισκεφτούν και τον εισαγγελέα Σάμου.