ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γέμισαν με ποδηλάτες Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γέμισαν με ποδηλάτες Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες ποδηλάτες όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στο Πεδίον του 'Αρεως, προκειμένου να συμμετάσχουν στην 7η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία.

Με σύνθημα «Οι δήμαρχοι αλλάζουν, οι διεκδικήσεις μένουν» οι ποδηλάτες κατευθύνθηκαν από το Πεδίο του 'Αρεως προς την Ομόνοια, στη συνέχεια κινήθηκαν προς το Σύνταγμα για να τερματίσουν και πάλι στο σημείο εκκίνησης.

«Παρά τις αλλαγές των δημοτικών αρχών, ελάχιστα πράγματα γίνονται και αυτά αποσπασματικά, οπότε δεν έχει αλλάξει κάτι για εμάς τους ποδηλάτες», εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Λυδία Χατζηαλεξίου, μέλος του συλλόγου
«ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ», που ανέλαβε τη διοργάνωση στην Αθήνα.

Η ίδια επισήμανε ότι οι πολίτες που κάνουν χρήση του ποδηλάτου για τις μετακινήσεις τους αυξάνονται διαρκώς, αλλά σε μία χώρα που δεν έχει υποδομές. «Ζητάμε την αλλαγή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να συμπεριλάβει και εμάς τους ποδηλάτες, τη δημιουργία υποδομών και τη θέσπιση μέτρων για καλύτερη οδική ασφάλεια», πρόσθεσε.

Η 7η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία πραγματοποιήθηκε σήμερα ταυτόχρονα σε περισσότερες από 35 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Ποδηλάτες και στην Θεσσαλονίκη

Εκατοντάδες ποδηλάτες ξεχύθηκαν το απόγευμα σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και με κορναρίσματα και συνθήματα διεκδίκησαν μία βιώσιμη πόλη με ποδήλατα παντού.

Οι συμμετέχοντες στην 7η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς και στο Άγαλμα Βενιζέλου, έκαναν βόλτα στο κέντρο της πόλης και ένωσαν τις φωνές τους με ποδηλάτες σε άλλες πόλεις της χώρας ζητώντας ποδηλατικές υποδομές, συνδυασμένη μετακίνηση σε συνεργασία με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οδική ασφάλεια και αξιοπρέπεια στη μετακίνηση ποδηλατών και πεζών.

Η 7η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία διοργανώθηκε από ποδηλατικές ομάδες της πόλης (Πολύχρωμοι Ποδηλάτες, Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία, Γυροπεταλιές, Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης – Πολύχρωμοι δυτικοί, HAPPY – ΧΑ.Π.Ι (Χαρούμενοι Ποδηλάτες Ιωνίας), Ποδηλατικό Καρναβάλι, Snowboardholics).