ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φάκελος με σφαίρες στον Αρειο Πάγο με «άρωμα» Χ.Α.

Φάκελος με σφαίρες στον Αρειο Πάγο με «άρωμα» Χ.Α.

Την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν το έργο τους ανεπηρέαστοι από απειλές διαμηνύουν ανώτατες εισαγγελικές αρχές μετά τον εντοπισμό του φακέλου με τις τρεις σφαίρες που εστάλη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. «Τέτοιες απειλές δεν μας πτοούν. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δικαστές γίνονται στόχος. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας σύμφωνα με τον νόμο και το Σύνταγμα», έλεγαν.

Ο φάκελος εντοπίστηκε από υπαλλήλους της Εισαγγελίας που τον έκριναν ύποπτο και ελέγχθηκε από κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) που κλήθηκε στο σημείο. Οι τρεις σφαίρες ήταν διαμετρήματος 7.62 mm, που χρησιμοποιούνται από πολεμικά τυφέκια καλάσνικοφ. Ο φάκελος ταχυδρομήθηκε μέσω των ΕΛΤΑ και ως αποστολέας εμφανιζόταν άτομο με στοιχεία «Αλεπουδέλης» (σ.σ.: πρόκειται για το πραγματικό επίθετο του Οδυσσέα Ελύτη). Ο αποστολέας μάλιστα είχε χρησιμοποιήσει χαρακτήρες που παρέπεμπαν σε αρχαιοελληνική γραφή. Στο εσωτερικό του φακέλου εκτός των τριών σφαιρών υπήρχε ιδιόχειρο σημείωμα που κατά πληροφορίες ανέφερε τα ακόλουθα: «Αν σε 15 μέρες δεν αποφυλακίσετε τους άδικα προφυλακισμένους σ’ αυτή τη βρωμερή υπόθεση, τότε σε διάστημα 20 μηνών, είτε ο υπουργός, είτε η εισαγγελέας, είτε ο ανακριτής που ενεπλάκη στην υπόθεση θα κλάψουν για συγγενικά τους πρόσωπα ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας. Το χρονικό διάστημα αυτό θα απαιτηθεί για να εντοπιστούν οι στόχοι αυτοί. Η αδικία ξεκληρίζει οικογένειες». Ο συντάκτης του σημειώματος πάντως δεν διευκρίνισε σε ποια υπόθεση αναφέρεται, ενώ το κείμενο δεν φέρει υπογραφή οργάνωσης, όπως έχει συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Την έρευνα για το περιστατικό ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Αξιωματικοί της υπηρεσίας διευκρίνιζαν χθες ότι το σημείωμα αναφέρεται προφανώς στις διώξεις και προφυλακίσεις στελεχών της Χρυσής Αυγής. Σημειώνεται ότι φάκελοι με σφαίρες είχαν τον περασμένο Ιανουάριο σταλεί στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, και τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη. Τότε, την ευθύνη για την αποστολή των φακέλων είχε αναλάβει οργάνωση με επωνυμία «Λαϊκοί Τιμωροί». «Προβοκάτσια» χαρακτήρισε το χθεσινό συμβάν η Χρυσή Αυγή, κάνοντας λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.