ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός από την είσοδο 4 φοιτητών σε πυλώνα της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου

Συναγερμός από την είσοδο 4 φοιτητών σε πυλώνα της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου

Αναστάτωση προκάλεσε τα ξημερώματα της Τετάρτης η  είσοδος τεσσάρων 20χρονων φοιτητών του πανεπιστημίου Πατρών, σε προστατευμένο χώρο του πρώτου πυλώνα της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου, οι οποίοι, όπως ισχυρίστηκαν αργότερα, ήθελαν να τραβήξουν φωτογραφίες. Μάλιστα οι αστυνομικοί που εκλήθησαν για το περιστατικό, χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες για να τους εντοπίσουν και να τους πείσουν να βγουν μέσα στον πυλώνα.

 Οι τέσσερις νεαροί που φοιτούν στο τμήμα Μηχανολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, έφθασαν στην γέφυρα περίπου στην 1.00 τα ξημερώματα και αφού υπερπήδησαν τα προστατευτικά κάγκελα, μπήκαν στον χώρο του πυλώνα περίπου στη 1.00 τα ξημερώματα, αψηφώντας το ενδεχόμενο να βρεθούν στο κενό.

Όμως οι φοιτητές έγιναν αντιληπτοί από τους υπευθύνους της γέφυρας που χειρίζονται τις κάμερες ασφαλείας και σήμανε συναγερμός. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και στον χώρο της γέφυρας έφθασαν έπειτα από λίγη ώρα αστυνομικοί από την Ναύπακτο. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι τέσσερις φοιτητές είδαν τους αστυνομικούς  κρύφτηκαν μέσα στον πυλώνα της γέφυρας, εκτιμώντας προφανώς, ότι δεν θα είναι εύκολος ο εντοπισμός τους. Τελικά ύστερα από έρευνες, αλλά και διαβουλεύσεις, που διήρκεσαν περίπου δύο ώρες, οι φοιτητές βγήκαν στις 3.00 τα ξημερώματα μέσα στον πυλώνα και συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις νεαροί ισχυρίστηκαν μετά τη σύλληψή τους, ότι πήγαν στο συγκεκριμένο σημείο της γέφυρας, προκειμένου να τραβήξουν φωτογραφίες. Σε βάρος των τεσσάρων φοιτητών υπεβλήθη μήνυση και στην συνέχεια σχηματίστηκε δικογραφία, εναντίον τους, για διατάραξη της οικιακής ειρήνης. Οι νεαροί οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου και στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.