ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το χρονικό της διπλής δολοφονίας

Το χρονικό της διπλής δολοφονίας

Παρουσιάζονταν ως ενδιαφερόμενοι ενοικιαστές και παγίδευαν τα θύματά τους με στόχο τη ληστεία. Ο λόγος για τον 35χρονο Αλβανό Rexhep S., τον 33χρονο αδελφό του Emiljano S., 33 ετών και την 25χρονη σύντροφο του τελευταίου, Ermira M., οι οποίοι κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν ζεύγος συνταξιούχων, τη 12η Σεπτεμβρίου 2012, στον Πειραιά. Το πτώμα του 63χρονου Αιγύπτιου Αντέλ Ταουφίκ είχε βρεθεί σε ξενοίκιαστο διαμέρισμα 2ου ορόφου στην οδό Καλλέργη 38. Εφερε τραύματα από μαχαίρι στο πρόσωπο και στο σώμα. Η 60χρονη Ελληνίδα σύζυγός του Αννα είχε βρεθεί νεκρή στο διαμέρισμα όπου διέμενε με τον σύζυγό της, στον 3ο όροφο της πολυκατοικίας. Εφερε τραύματα από μαχαίρι στον λαιμό και στην κοιλιά. Η ΕΛ.ΑΣ. οδηγήθηκε στα ίχνη τους από καταθέσεις μαρτύρων και δεδομένα από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Ο 35χρονος, που κατεζητείτο με ερυθρά αγγελία από την Interpol, χρησιμοποιούσε πλαστά έγγραφα με στοιχεία Armando Merko. Πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο, που έχει φυλακιστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο Rexhep S. γνώριζε το ζεύγος των συνταξιούχων, καθώς στο παρελθόν διέμενε στην πολυκατοικία της οδού Καλλέργη. Με πρόσχημα ότι ο μικρός του αδελφός και η σύντροφός του (εργάζεται ως ιερόδουλη) ενδιαφέρονταν να νοικιάσουν το κενό διαμέρισμα του 2ου ορόφου, επισκέφθηκαν αρχικά την 8η Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου το ζεύγος Ταουφίκ (είχαν τη διαχείριση της πολυκατοικίας) για να διαπραγματευθούν το ύψος του ενοικίου. Αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε ότι το βράδυ της δολοφονίας οι τρεις συλληφθέντες συνομιλούσαν με τους δύο συνταξιούχους στο μπαλκόνι του διαμερίσματός τους. «Γιατί δεν πας κάτω να τους δείξεις το διαμέρισμα;», φέρεται να παρότρυνε τον σύζυγό της η Αννα Ταουφίκ. Πράγματι, οι συλληφθέντες κατέβηκαν με τον 63χρονο στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου, όπου τον δολοφόνησαν. Στους αστυνομικούς, ο 35χρονος ομολόγησε ότι τραυμάτισε θανάσιμα τον Ταουφίκ όταν διαπληκτίστηκαν με αφορμή παλαιότερη, μεταξύ τους, οικονομική διαφορά. Επειτα επέστρεψε στο διαμέρισμα του 3ου, όπου δολοφόνησε την 60χρονη χτυπώντας την επτά φορές με μαχαίρι. Πριν αποχωρήσει, αφαίρεσε μια χρυσή καδένα, ένα δαχτυλίδι, 5 χρυσές λίρες και ένα laptop.

Από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε ότι ο 35χρονος Rexhep S., παρουσιαζόμενος ως Armando Merko και συνοδευόμενος από την 25χρονη ιερόδουλη, είχαν και την 1η Σεπτεμβρίου επισκεφθεί γυναίκα – ένοικο πολυκατοικίας της οδού Φιλιππουπόλεως με το πρόσχημα ότι ενδιαφέρονταν να νοικιάσουν διαμέρισμά της. Ακόμη αποκαλύφθηκε ότι ο 35χρονος είχε πουλήσει σε αργυροχρυσοχόο του Πειραιά τα κοσμήματα που φέρεται να είχε αφαιρέσει από το διαμέρισμα των Ταουφίκ. Ο αργυροχρυσοχόος κατέθεσε ότι o 33χρονος αδελφός του «Armando» διέμενε παλαιότερα σε διαμέρισμα πάνω από το κατάστημά του. Ο 33χρονος είχε μισθώσει το διαμέρισμα με τα πραγματικά στοιχεία του, ήτοι ως Emiljano S. Αυτό οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη των δραστών. Ο Rexhep και ο Emiljano S. προφυλακίστηκαν, ενώ η 25χρονη Ermira M. αφέθηκε ελεύθερη υπό όρους. Ο Rexhep ισχυρίζεται ότι βρισκόταν σε άμυνα. Και επικαλείται τραύμα από μαχαίρι που είχε πράγματι στην παλάμη του.