ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρνείται να καταθέσει για θέματα τρομοκρατίας o Ν.Ρωμανός

Αρνείται να καταθέσει για θέματα τρομοκρατίας o Ν.Ρωμανός

Την άρνησή του να παραστεί ενώπιον των αρμοδίων ανακριτών για θέματα τρομοκρατίας και να δώσει εξηγήσεις επί των νέων στοιχείων, που έχουν προκύψει από τον έλεγχο γενετικού υλικού, δηλώνει με επιστολή του ο κρατούμενος για τρομοκρατική δράση Νίκος Ρωμανός.

Στην επιστολή του, που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Νίκος Ρωμανός από τις φυλακές Αυλώνα όπου κρατείται, δηλώνει ότι δεν θα παρουσιαστεί στους ειδικούς ανακριτές.

«Η στάση μου προς τους ανακριτές ήταν, είναι και θα είναι η ίδια και απαράλλακτη. Αρνούμαι να ανοίξω διάλογο με τη δικαστική μαφία, αρνούμαι να απολογηθώ στους δημίους μου».
Ο Ρωμανός, που ήδη εμπλέκεται σε σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων, στην επιστολή του αποδέχεται μόνον ορισμένες από τις ενέργειες που του αποδίδουν.

Δηλώνει ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή του στις αναρχικές ομάδες «FAI-Φωτιές στον Ορίζοντα», «FΑΙ-Mονάδα Φωτιά στα Κάτεργα» και «Μαχόμενη Μειοψηφία» και ξεκαθαρίζει επιπλέον ότι αναλαμβάνει την ποινική ευθύνη για εμπρηστικές επιθέσεις για τις οποίες έχουν κινηθεί οι δικαστικές διαδικασίες και βρίσκονται σε εκκρεμότητα στη δικαιοσύνη, όπως «στη δημοτική αστυνομία της Κυψέλης, στην επενδυτική εταιρεία Trastor και στο σπίτι του πρώην υπουργού Οικονομικών και Εθνικής Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου».