ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φυλάκιση 4 έως 7 ετών για κατασπατάληση κονδυλίων σε έργο – φάντασμα στα «Τρία-Πέντε Πηγάδια»

Φυλάκιση 4 έως 7 ετών για κατασπατάληση κονδυλίων σε έργο – φάντασμα στα  «Τρία-Πέντε Πηγάδια»

 Ποινές από φυλάκιση τεσσάρων ετών έως κάθειρξη επτά ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε πέντε άτομα, τα οποία κατηγορήθηκαν για κατασπατάληση και κοινοτικών κονδυλίων. Το ύψος της ζημιάς προσδιορίστηκε σε περίπου 460.000 ευρώ. Οι κατηγορούμενοι ήταν υπεύθυνοι για ένα έργο «φάντασμα» στην Ημαθία, μέρος της χρηματοδότησης του οποίου προήλθε από κοινοτικά κονδύλια.

Το έργο, που είχε αποφασιστεί το 2006, αφορούσε το δρόμο μεταξύ Ανω και Κάτω Βερμίου που είχε μελετηθεί για την τουριστική ανάπτυξη και σύνδεση του χιονοδρομικού κέντρου Σελίου με το κέντρο «Τρία-Πέντε Πηγάδια». Υστερα από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο έκρινε ένοχους έναν εργολάβο, έναν πρώην αντιδήμαρχο Βέροιας και τρεις δημοτικούς υπαλλήλους.

Στον πρώτο επιβλήθηκε κάθειρξη επτά ετών, αλλά αφέθηκε ελεύθερος ενόψει του Εφετείου, στον δεύτερο ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και στους υπόλοιπους ποινές φυλάκισης κατά περίπτωση τεσσάρων και πέντε ετών, στον καθένα. Οι ποινές φυλάκισης ανεστάλησαν επί 3ετία. Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου κάθισε και τέταρτος δημοτικός υπάλληλος, ο οποίος, κρίθηκε αθώος, λόγω αμφιβολιών.