ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαζικές συλλήψεις για ένοπλες ληστείες από την ΕΛ.ΑΣ.

Μαζικές συλλήψεις για ένοπλες ληστείες από την ΕΛ.ΑΣ.

Τρεις διαφορετικές εγκληματικές ομάδες που διέπρατταν ένοπλες ληστείες και απόπειρες ανθρωποκτονίας, εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία, με συλλήψεις μελών τους.

Ειδικότερα, συνελήφθη ένας 25χρονος μέλος της ομάδας, η οποία σύμφωνα με την αστυνομία, σε μια μόνο ημέρα και σε διάστημα δύο μόλις ωρών διέπραξε διαδοχικά εννέα ένοπλες ληστείες και απόπειρες ληστειών, στα Μέγαρα και το Αλεποχώρι Αττικής. Τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης πυροβόλησαν μάλιστα με ανθρωποκτόνο πρόθεση, όπως είπε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, προκειμένου να αφαιρέσουν οχήματα ή να διαφύγουν. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης σε καταυλισμό Ρομά στα Μέγαρα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των υπόλοιπων δραστών.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθησαν τρία άτομα, μέλη εγκληματικής ομάδας, που σύμφωνα με την αστυνομία ενέχεται σε ένοπλες ληστείες σε πολυκαταστήματα και πρακτορεία ΟΠΑΠ, σε έκρηξη σε καταστήματα και σε κλοπές οχημάτων. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, «στις 25 Απριλίου οι δύο συλληφθέντες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε κατάστημα εμπορίας παιχνιδιών στη λεωφόρο Βάρης- Κορωπίου και αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους του καταστήματος, με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν περίπου 8.000 ευρώ και διέφυγαν με μοτοσικλέτα. Κατά τη διαφυγή τους, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Αττικής και ακολούθησε καταδίωξη. Οι δράστες εγκατέλειψαν τη μοτοσικλέτα σε χώρο στάθμευσης καταστήματος και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στη Βούλα Αττικής». Με τη σύλληψη των δύο εξιχνιάστηκαν ακόμα δύο υποθέσεις ένοπλων ληστειών, μία έκρηξη σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και μία κλοπή αυτοκινήτου.

Για την τρίτη υπόθεση, συνελήφθησαν τρεις Γεωργιανοί που κατηγορούνται ότι διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, μέσα στα σπίτια τους. Σύμφωνα με την αστυνομία, κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους, που προσδίδει και ιδιαίτερη απαξία στην εγκληματική τους συμπεριφορά, είναι η χρήση «σκληρής» σωματικής βίας σε βάρος των ηλικιωμένων, προκειμένου να τους αποκαλύψουν τα σημεία που είχαν χρήματα, χρυσαφικά και λοιπά αντικείμενα αξίας. Εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.