ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηθελαν να «γαζώσουν» τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Ηθελαν να «γαζώσουν» τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Την εκτίμηση ότι το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στην πρόσφατη επίθεση εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαρ. Τρικούπη υπέστη εμπλοκή, με συνέπεια οι δράστες να υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν το σχέδιό τους, διατυπώνουν έμπειροι αξιωματικοί του αντιτρομοκρατικού επιτελείου της ΕΛ.ΑΣ. Ερωτηθείς σχετικά, ανώτατος αξιωματικός δήλωσε χθες στην «Κ» ότι «πρόθεση των τρομοκρατών ήταν να «γαζώσουν» τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, κατά το πρότυπο της ένοπλης επίθεσης στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι τον Δεκέμβριο του 2013. Πιθανότατα, όμως, το καλάσνικοφ που είχαν στη διάθεσή τους κόλλησε, με συνέπεια να εγκαταλείψουν στη μέση την επιχείρησή τους».

Σημειώνεται ότι έπειτα από έρευνα που διεξήγαγε μεσημέρι της Κυριακής κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, βρήκε μία βολίδα στο γραφείο του στελέχους του κόμματος Χρ. Πρωτόπαπα στον 2ο όροφο και θραύσμα δεύτερης βολίδας στον 3ο όροφο του κτιρίου. Η ΕΛ.ΑΣ. ειδοποιήθηκε για το συμβάν το μεσημέρι της Κυριακής. Σύμφωνα με αξιωματικούς που μετέχουν στην έρευνα, δύο αυτήκοοι μάρτυρες κατέθεσαν ότι άκουσαν τους πυροβολισμούς περί τις 5.30 τα ξημερώματα της Κυριακής. Αντίθετα, δεν θεωρούνται αξιόπιστες μαρτυρίες – πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες που φέρονται να είδαν δύο άτομα να απομακρύνονται από το σημείο της επίθεσης με μηχανή. Η ένοπλη επίθεση έγινε από ακάλυπτο χώρο της οδού Μαυρομιχάλη σε απόσταση 70 μέτρων από διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται μονίμως σταθμευμένη κοντά στα γραφεία του κόμματος. Εκτιμάται ότι μέλη από την ομάδα υποστήριξης των δραστών βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής από τους αστυνομικούς των ΜΑΤ προκειμένου να ανακόψουν τυχόν προσπάθειά τους να αντιδράσουν στο άκουσμα των πυροβολισμών.

Αν και η ενέργεια παραπέμπει σε επιθέσεις της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών (επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ, στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη), οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι την ευθύνη για την ενέργεια εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει οργάνωση με νέα επωνυμία. Και αυτό διότι πρόθεση των δραστών είναι να δημιουργήσουν πλασματική εικόνα «πολυφωνίας» και πολυσυλλεκτικότητας στο επονομαζόμενο αντάρτικο πόλης.