ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δεν είχα συνείδηση, θόλωσα»

«Δεν είχα συνείδηση, θόλωσα»

 Στην κακιά στιγμή επιχείρησε να αποδώσει τον βαρύ τραυματισμό του συμμαθητή του σε σχολείο του Φαλήρου, κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος για την επίθεση που συνδέεται με πρακτικές της Χρυσής Αυγής.

Ο κατηγορούμενος που προσπάθησε να αποσυνδέσει το περιστατικό με εμπλοκή του σε δράσεις της Χ.Α., δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων από εισαγγελέα και πρόεδρο για να εξηγήσει τι όπλισε το χέρι του και κατάφερε τόσα χτυπήματα στο θύμα.

Ο ίδιος παραδέχθηκε πως ήταν βίαιη η επίθεση στον 16χρονο, τον οποίο όμως προσπάθησε να εμφανίσει συμμέτοχο στις ευθύνες για το περιστατικό.

«Ηταν συμμορία είπε, για το θύμα, στο σχολείο έκαναν χρήση ναρκωτικών και ήταν φόβος και τρόμος για όλους». Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι «η κατάσταση ξέφυγε» για να καταλήξει σε απολογητικούς τόνους λέγοντας «είμαι αδικαιολόγητος. Υπήρξα ανώριμος. Ζητώ συγγνώμη από το θύμα και την οικογένειά του».

Ο δράστης της επίθεσης στο σχολείο του Φαλήρου δεν μπόρεσε να απαντήσει με πειστικότητα σε δεκάδες ερωτήσεις που δέχθηκε, γιατί με αιχμηρό αντικείμενο κατάφερε χτυπήματα στον 16χρονο μαθητή, ούτε γιατί στο σπίτι του βρέθηκαν ναζιστικά σύμβολα.

Και ενώ πολλές φορές στην απολογία του δήλωνε «θύμα των περιστάσεων» όταν ρωτήθηκε από την έδρα γιατί βρέθηκε ακόμα και το «Πουλί της 21ης Απριλίου» στο σπίτι του, η απάντησή του ήταν γενική και αόριστη.

Οπως αόριστη υπήρξε και εκείνη που έδωσε, όταν ρωτήθηκε για τα ναζιστικά σύμβολα που κοσμούσαν το δωμάτιό του, λέγοντας, πως «τα χρησιμοποιούσα στην εργασία που έκανα για τους πολιτισμούς». Ο κατηγορούμενος επίσης ισχυρίστηκε ότι ο καυγάς του με τον 16χρονο είχε ερωτικό υπόβαθρο, καθώς μια συμμαθήτριά τους ήταν το «μήλον της έριδος» ανάμεσά τους.

Πάντως στις ερωτήσεις του εισαγγελέα που επέμεινε να πει την αλήθεια για το πώς επιτέθηκε και με τι στον 16χρονο, ο δράστης έκανε λόγο «για κάποιο γυαλί που βρέθηκε εκεί από μπουκάλια μπίρας που ήταν πεταμένα στο έδαφος».

«Δεν θυμάμαι, είπε μεταξύ άλλων, αν ήταν χοντρό το γυαλί. Δεν γνωρίζω τι έγινε. Ηταν όλα τόσο γρήγορα και ακατάστατα. Γινόταν μια μάχη και στην ώρα της μάχης παίρνεις ό,τι βρεις…».

Εισαγγελέας: Αυτά που λέτε δεν έχουν σχέση με τη λογική. Δεν μας λέτε την αλήθεια.

Κατηγορούμενος: Δεν είχα συνείδηση τι έκανα εκείνη την ώρα. Σας λέω θόλωσα. Ομως στη γειτονιά μας υπήρχαν καθαρά συμμοριακά φαινόμενα που εξέφραζαν και μίσος.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τις προσεχείς ημέρες.