ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται η ανάκριση για τον θάνατο του 10χρονου

kaloleivadi

Συνεχίζεται η διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στον τραγικό χαμό 10χρονου παιδιού προχθές στο Καλό Λιβάδι Μυκόνου. Ο ανήλικος επέβαινε σε φουσκωτό-παιχνίδι, το οποίο έσερνε πίσω του το ταχύπλοο. Ενδεχομένως εξαιτίας του κυματισμού, ο ανήλικος έπεσε από το παιχνίδι όταν ο χειριστής του σκάφους -αντιλαμβανόμενος την πτώση- το έστριψε με αποτέλεσμα, χωρίς να το αντιληφθεί, να χτυπήσει τον 10χρονο. Για την ανάσυρση του άτυχου παιδιού κινητοποιήθηκε σκάφος του Λιμενικού.

Χθες οι δύο συλληφθέντες για το περιστατικό αφέθηκαν ελεύθεροι κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Σύρου. Παράλληλα, ο εισαγγελέας διέταξε να συνεχιστεί η προανάκριση του Λιμενικού όσον αφορά τις ακριβείς συνθήκες του συμβάντος αλλά και τη νομιμότητα των διαδικασιών που ακολούθησε η συγκεκριμένη εταιρεία.

Συντετριμμένοι

Οι δύο συλληφθέντες είναι ο 64χρονος εκμισθωτής των θαλάσσιων μέσων αναψυχής αλλά και ο 22χρονος χειριστής του ταχύπλοου σκάφους. Μιλώντας στις αρχές, και οι δύο εμφανίστηκαν συντετριμμένοι.

Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού, μέχρι τις 30 Αυγούστου φέτος είχαν σημειωθεί δύο τραυματισμοί ατόμων, ένας από ταχύπλοο και ένας ακόμα από μέσο αναψυχής.

Συνολικά από την πρώτη Ιουνίου το λιμενικό έχει κάνει 8.882 ελέγχους σε ταχύπλοα σκάφη και θαλάσσια μέσα αναψυχής διαπιστώνοντας 1.027 παραβάσεις. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας (ΕΝΑΚ) κ. Νίκο Γιοβανίδη, είναι εξαιρετικά σπάνιο να συμβεί ένα τέτοιο περιστατικό, τη στιγμή που τηρούνται οι προδιαγραφές που ορίζει η νομοθεσία. «Παρ’ όλα αυτά, δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός».

Ο ίδιος, που γνωρίζει προσωπικά τον επιχειρηματία στον οποίον ανήκει το συγκεκριμένο σκάφος αναψυχής, υποστηρίζει ότι «πρόκειται για έναν σοβαρό επιχειρηματία που γνωρίζει τη θάλασσα και δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής κάποιο δείγμα αντιεπαγγελματισμού».

Και η δήμαρχος Μυκόνου Ειρήνη Γρυπάρη κάνει λόγο για έναν σοβαρό επιχειρηματία που γνωρίζει τη θάλασσα. «Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα θλιβερό γεγονός. Ενα μικρό παιδί έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του. Οσον αφορά το περιστατικό, δεν ξέρω τι μπορεί να έφταιξε, αυτό θα το μάθουμε από τις έρευνες που γίνονται», είπε στην «Κ» η δήμαρχος. Στελέχη διωκτικών αρχών, ωστόσο, δεν ανέφεραν κάποια περισσότερα στοιχεία, αλλά τόνισαν ότι οι όποιες ευθύνες θα γίνουν γνωστές από την έρευνα που θα γίνει.

Την ίδια στιγμή, 150 άτομα έχουν χαθεί στη θάλασσα από πνιγμό από την αρχή του καλοκαιριού έως και το τέλος Ιουλίου (από 1/6 μέχρι 27/7), όταν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι είχαν χάσει τη ζωή τους 101 άτομα.