ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια στα ορεινά

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια στα ορεινά

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τοπικά θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, προβλέπονται για σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.  Χιόνια αναμένονται σις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας και από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (από τα 700μ). Από το απόγευμα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Βελτίωση το βράδυ.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασια: από 06 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
 

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς και της Πελοποννήσου (από τα 700μ). Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Βελτίωση τη νύχτα.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια σταδιακά οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 08 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 05 έως 17 βαθμούς κελσίου.
 

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές τις απογευματινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου.
 

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 08 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 06 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για το Σάββατο

Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές η σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.

Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 6 μποφόρ, που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτίους με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασια: σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.