ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρήματα και είδη ανάγκης από τους υπαλλήλους της Βουλής για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη

Χρήματα και είδη ανάγκης από τους υπαλλήλους της Βουλής για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη

Το ποσό των 1.000 ευρώ «για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης που θα σταλούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη στήριξη των προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη», αποφάσισε να διαθέσει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Βουλής.

Μέσω σχετικής ανακοίνωσης, μάλιστα, καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι εντός του Κοινοβουλίου, «να ενισχύσουν για μία ακόμη φορά, ανάλογα με  τις δυνατότητές τους, τους πρόσφυγες μέσω των δομών υποδοχής και στήριξής τους, με συγκέντρωση συσκευασμένων τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Για τον σκοπό αυτό και προς διευκόλυνση των κέντρων υποδοχής» τονίζεται σχετικά, «κάθε εβδομάδα θα συγκεντρώνεται και θα αποστέλλεται, σε συγκεκριμένο κέντρο υποδοχής,  αποκλειστικά ένα είδος από τα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται οι πρόσφυγες».

Για την τρέχουσα εβδομάδα, το είδος αυτό είναι «γάλα εβαπορέ και γάλα 1ης και 2ης βρεφικής ηλικίας. Την επόμενη θα συλλέξουμε πάνες και μωρομάντηλα, εν συνεχεία φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό κ.ο.κ, ανάλογα με τις ανάγκες, κατόπιν συνεννόησης με τα κέντρα και τις δομές υποδοχής».