ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερευνάται το… παρελθόν πατέρα και γιου

Ερευνάται το… παρελθόν πατέρα και γιου

Για απόπειρα εμπρησμού και παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες κατηγορούνται ένας συνταξιούχος καθηγητής φυσικής, 63 ετών και ο γιος του, 21 ετών.  Συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα στην περιοχή του Νέου Ψυχικού, έχοντας στην κατοχή τους μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό, στουπιά και ένα σακίδιο με πριονίδι εμποτισμένο με βενζίνη.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 8ης Μαρτίου, περίοικος τους εντόπισε να κινούνται ύποπτα στην οδό Κουντουριώτη και ειδοποίησε την Αστυνομία. Προσήχθησαν από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης τη στιγμή που περιεργάζονταν ανασφάλιστο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στο σημείο. Κοντά στο σημείο απ’ όπου προσήχθησαν αστυνομικοί βρήκαν ένα πλαστικό δοχείο χωρητικότητας 4 λίτρων με εύφλεκτο υγρό, στουπιά και ένα σακίδιο πλάτης με πριονίδι εμποτισμένο με βενζίνη.

Μετά την προσαγωγή τους στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ, δόθηκε εντολή για έρευνα στο σπίτι του πατέρα στους Αγίους Θεοδώρους και στο σπίτι του γιου του στο Αιγάλεω. Βρέθηκαν μία κυνηγετική καραμπίνα, αεροβόλα όπλα καθώς και πλαστικά δοχεία με βενζίνη, ίδια με εκείνα που οι αστυνομικοί κατάσχεσαν στο σημείο της σύλληψής τους στο Νέο Ψυχικό.

Ο συνταξιούχος καθηγητής φυσικής και ο γιος του αρνήθηκαν να συνεργαστούν με τους αστυνομικούς και δήλωσαν ότι είχαν πάει στο Νέο Ψυχικό για τζόγκινγκ. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εμπρησμού και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή. Τα κατασχεμένα ευρήματα στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να ερευνηθεί εάν προκύπτει ταύτιση των συλληφθέντων με «ορφανές» εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον πολιτικών ή άλλων στόχων.

Πηγές κοντά στην έρευνα τοποθετούν πατέρα και γιο στον χώρο της ακροδεξιάς, ενώ, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτη πληροφορία, συμμετείχαν στο παρελθόν σε συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής. Στις κατ’ οίκον έρευνες, πάντως, δεν προέκυψε εύρημα που να τους συνδέει με το κόμμα. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι το ένα από τα αυτοκίνητα που περιεργάζονταν κοντά στο σημείο της σύλληψής τους ανήκει σε στενό συγγενικό πρόσωπο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.