ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επέκταση του ξενώνα στον Ελαιώνα ανακοίνωσε ο Γ. Καμίνης

Επέκταση του ξενώνα στον Ελαιώνα ανακοίνωσε ο Γ. Καμίνης

Την επέκταση της υπάρχουσας δομής Φιλοξενίας στον Ελαιώνα ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης προκειμένου να φιλοξενηθούν περισσότερα άτομα.  

Ο νέος χώρος που θα δημιουργηθεί αυξάνει τουλάχιστον κατά 50% τις δυνατότητες της ήδη υπάρχουσας Δομής που λειτουργεί υποδειγματικά ήδη από τον περασμένο Αύγουστο στον Ελαιώνα, σε συνεργασία του δήμου Αθηναίων με την κεντρική διοίκηση. Όπως είπε ο κ. Καμίνης θα εισηγηθεί στην απογευματινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, την επέκταση της δομής Φιλοξενίας, στα 37 στρέμματα δημοτικής έκτασης, από τα σχεδόν 24 στρέμματα που είναι σήμερα.

«Για μια ακόμη φορά θα σταθούμε στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης, και υπογράμμισε: «έτσι αντιλαμβανόμαστε το καθήκον μας απέναντι στην πόλη και τους πολίτες της Αθήνας», διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτός από τον Δήμο κανένας άτυπος καταυλισμός σε πάρκα και πλατείες.

Ωστόσο ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε  μεγαλύτερη στήριξη από την κεντρική διοίκηση. «Θέλουμε μεγαλύτερη στήριξη. Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει υπόψη της την ιδιαιτερότητα της Αθήνας. Ήταν και παραμένει η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που αποτελεί επίκεντρο των προσφυγικών ροών προς και από τα σύνορα». Τάνια Γεωργργιοπουλου