ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θερμή υποδοχή των προσφύγων στην Κόνιτσα

Θερμή υποδοχή των προσφύγων στην Κόνιτσα

Μια ζεστή αγκαλιά στην Κόνιτσα βρήκαν οι πρώτοι 150 πρόσφυγες, από οικογένειες της Συρίας, που έφθασαν στις 7 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Προστασίας Παιδιού, όπου θα φιλοξενηθούν προσωρινά.

Στο χώρο της φιλοξενίας, τους υποδέχτηκαν ο δήμαρχος, τοπικοί φορείς, κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού, και δεκάδες κάτοικοι της ηπειρώτικης κωμόπολης, οι οποίοι με ευαισθησία και ανθρωπιά, είχαν νωρίτερα σπεύσει ο καθένας να προσφέρει ό,τι μπορούσε, τρόφιμα, ρούχα και παπούτσια, ενώ προσπάθησαν να τους βοηθήσουν να βγουν από τα λεωφορεία και να μεταφέρουν τα πράγματα τους στο Κέντρο.

Τα κτήρια του Κέντρου, είναι πέτρινα με μεγάλους χώρους και κατάλληλες υποδομές, ώστε οι συνθήκες φιλοξενίας να είναι ανθρώπινες για τα ταλαιπωρημένα παιδάκια.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφου, ο οποίος είπε ότι «σήμερα στην Ήπειρο κερδίζει ο άνθρωπος». Οι ταλαιπωρημένοι Σύροι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, μετά από ένα πολύωρο ταξίδι από την Αθήνα για την Κόνιτσα, αν και ταλαιπωρημένοι είπαν ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελλάδα για την βοήθεια που τους παρέχει.