ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημιουργία ευέλικτου συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό

Δημιουργία ευέλικτου συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό

Τη δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου που θα προσφέρει ευελιξία κινήσεων στο προσφυγικό, συζήτησαν σε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης η υφυπουργός Εσωτερικών και Ανασυγκρότησης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και δήμαρχοι της βόρειας Ελλάδας.

Στη σύσκεψη,  συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Θωμάς Σάνδρος και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ, εκπρόσωπος του Γ” Σώματος Στρατού και οι διοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Συζητήθηκαν ακόμη, η διασφάλιση των τοπικών κοινωνιών που δέχονται μεγάλους αριθμούς προσφύγων, τα υγειονομικά θέματα, η δημόσια υγεία, η αποσυμφόρηση της Ειδομένης, η κατάθεση τροπολογιών ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να εξυπηρετηθούν οι εμπλεκόμενοι, ενόψει της πρωτοφανούς κατάστασης από το υπέρογκο κύμα των προσφύγω και ο συντονισμός της δράσης των ΜΚΟ.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, η υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, δήλωσε πως «στόχος είναι να ενισχύσουμε με το συντονισμό όλων μας την αποτελεσματικότερη προστασία των τοπικών κοινωνιών και των προσφύγων. Στα πλαίσια του διυπουργικού οργάνου στο οποίο συμμετέχω, θα ενημερώσω τους συναδέλφους υπουργούς, ενώ θα προωθήσω και τις προτάσεις των τοπικών φορέων για την ψήφιση τροπολογιών που θα απεμπλέξουν και θα επιταχύνουν τις δράσεις μας».