ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων για τον ρόλο των πανεπιστημίων στο προσφυγικό

Έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων για τον ρόλο  των πανεπιστημίων στο προσφυγικό

 Έκτακτη Σύνοδος πρυτάνεων με αντικείμενο το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα θα πραγματοποιηθεί με απόφαση του προεδρείου της Συνόδου Πρυτάνεων στη Μυτιλήνη, το Σάββατο 2 Απριλίου.

Στη συνεδρίαση, θα παρευρεθεί και η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σ. Αναγνωστοπούλου.

Αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πρύτανη του πανεπιστημίου Αιγαίου Στέφανου Γκρίτζαλη, προς την πανεπιστημιακή κοινότητα, έρχεται στη συνέχεια σχετικής συζήτησης που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας και της πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 Όπως σημειώνει ο κ. Γκρίτζαλης «η χώρα μας, τους επόμενους μήνες και χρόνια, θα κληθεί να διαχειριστεί με ωριμότητα, με επιχειρησιακή επάρκεια, με αξιοπρέπεια για όλες και όλους, προβλήματα που δημιουργούνται δευτερογενώς από το προσφυγικό και μεταναστευτικό ρεύμα και στην ουσία από τις πολιτικές αιτίες που πρωτογενώς τα προκαλούν. Στις προς λήψη άμεσες εθνικές πρωτοβουλίες πρέπει και θα περιλαμβάνονται δράσεις εκπαιδευτικής ενσωμάτωσης προσφύγων και μεταναστών και άμεσης ένταξης μέρους από αυτούς στην άτυπη και τυπική εκπαίδευση στα Πανεπιστήμια, τα Λύκεια, τα Γυμνάσια, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Νηπιαγωγεία».