ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο κοριτσάκια πνίγηκαν πέφτοντας από λέμβο με πρόσφυγες στα ανοιχτά της Ρω

Δύο κοριτσάκια πνίγηκαν πέφτοντας από λέμβο με πρόσφυγες στα ανοιχτά της Ρω

Δύο κορίτσια, ενός και δύο ετών, έχασαν την ζωή τους στην θαλάσσια περιοχή της Ρω, νωρίς το πρωί της Κυριακής. Τα δύο παιδιά επέβαιναν σε λέμβο η οποία μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες από τα τουρκικά παράλια στην Ρω.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα κοριτσάκια ήταν ανάμεσα στους 35-40 επιβάτες της λέμβου, από την οποία έπεσαν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Οι σωροί τους ανασύρθηκαν από τους άνδρες πλωτού ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος.

Στον Πειραιά 4.458 πρόσφυγες και μετανάστες

Στο λιμάνι της Ελευσίνας κατέπλευσε το πρωί το καταμαράν tera jet μεταφέροντας από τη Χίο 1169 μετανάστες και πρόσφυγες.

Ολοι τους αναμένεται να οδηγηθούν εντός της ημέρας σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.

Xθες βράδυ 446 μετανάστες και πρόσφυγες από τους 604 συνολικά που έφθασαν στο λιμάνι του Πειραιά με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη», οδηγήθηκαν με πούλμαν σε κέντρα φιλοξενίας στη Λάρισα.

Σύμφωνα με την τελευταία χθεσινοβραδυνή καταμέτρηση από το Λιμενικό Σώμα στο λιμάνι του Πειραιά φιλοξενούνται προσωρινά 4.458 άτομα στους τέσσερις επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην πέτρινη αποθήκη.

Στο μεταξύ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Eλευθέριος Βενιζέλος" αναμένεται να αναχωρήσει στις 10 το πρωί με 1372 άτομα από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό την Καβάλα.