ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Ελευσίνα φτάνουν 2000 πρόσφυγες από Μυτιλήνη και Χίο

Στην Ελευσίνα φτάνουν 2000 πρόσφυγες από Μυτιλήνη και Χίο

Στο λιμάνι της Ελευσίνας αναμένεται να καταπλεύσουν, περίπου στις 8 το απόγευμα, δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία με τουλάχιστον 2.000 μετανάστεςκαι πρόσφυγες από δύο νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" μεταφέρει 1.453 άτομα από τη Μυτιλήνη και το "Blue Star Patmos" 635 από τη Χίο.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες μόλις αποβιβαστούν αναμένεται να οδηγηθούν με πούλμαν σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας στην Αττική και στην ευρύτερη περιφέρεια.

Το πρωί στο λιμάνι της Ελευσίνας κατέπλευσε το καταμαράν «Τera Jet» με 1169 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Χίο που μεταφέρθηκαν στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στο "Ελληνικό".

Στο μεταξύ 300 μετανάστες και πρόσφυγες παρέλαβε από το λιμάνι της Χίου το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Νήσος Μύκονος" που έχει καταπλεύσει ήδη στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Το πλοίο αφού παραλάβει μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη θα αναχωρήσει για το λιμάνι της Καβάλας.

Στο λιμάνι του Πειραιά σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση από το λιμενικό σώμα στο λιμάνι του Πειραιά φιλοξενούνται προσωρινά 4.458 άτομα στους τέσσερις επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην πέτρινη αποθήκη.

Σήμερα στην πύλη Ε-2 η «Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών» και ο ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο, διοργάνωσαν συναυλία με χορούς και τραγούδια για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ, με μουσικές από την Ελλάδα, τη Συρία και το Αφγανιστάν.

Όσοι πολίτες έρχονται μπορούν να φέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας.