ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόφαση έκδοσης των συνεργατών του Βγενόπουλου στην Κύπρο

Απόφαση έκδοσης των συνεργατών του Βγενόπουλου στην Κύπρο

Την έκδοση στην Κύπρο των  Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου, συνεργατών του Ανδρέα Βγενόπουλου αποφάσισε με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών.

Και οι δύο εμπλέκονται στην υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο η οποία έχει ζητήσει από τις ελληνικές αρχές την έκδοση τους με ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.

Πριν από λίγες μέρες ο ίδιος ο επικεφαλής της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος παραστάθηκε ως δικηγόρος υπέρ των συνεργατών του στο συμβούλιο εφετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εντάλματα σύλληψης και έκδοσης δεν θα εκτελεστούν άμεσα καθώς οι εμπλεκόμενοι θα ασκήσουν έφεση στον Άρειο Πάγο. Ωστόσο, μέχρι να κριθεί οριστικά η υπόθεση ισχύει ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που τους έχει επιβληθεί.

Οι Μπουλούτας και Φόρος μαζί με άλλους αντιμετωπίζουν κατηγορίες από την κυπριακή Δικαιοσύνη, ο Μπουλούτας ήταν πρώην διευθύνων σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας, ενώ ο Φόρος διετέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Λαϊκής.