ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενοχή Τομπούλογλου για τη μίζα των 25.000 ευρώ ζητά η εισαγγελέας

Ενοχή Τομπούλογλου για τη μίζα των 25.000 ευρώ ζητά η εισαγγελέας

Την ενοχή του πρώην προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», Χάρη Τομπούλογλου, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για το «δωράκι» ύψους 25.000 ευρώ που φέρεται να ζήτησε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο διαφημιστικής εταιρίας η οποία είχε αναλάβει έργο του νοσοκομείου χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ σχετικά με την προώθηση προγράμματος με την παιδική παχυσαρκία. Το αντίτιμο αυτό ο κ. Τομπούλογλου φέρεται να το ζήτησε προκειμένου να μην κηρύξει «έκπτωτη» την εταιρία από έργο που είχε αναλάβει.

Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του Χάρη Τομπούλογλου και για τα τρία αδικήματα με τα οποία βαρύνεται, δηλαδή για το κακούργημα της απόπειρας εκβίασης κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια και τα πλημμελήματα της παθητικής δωροδοκίας και της παράνομης οπλοκατοχής.«Αποδείχθηκε χωρίς καμία αμφιβολία ότι ο Χάρης Τομπούλογλου ερχόμενος μέσω τρίτου ατόμου σε επαφή με την διαφημιστική εταιρεία προσπάθησε, επιχείρησε, απειλώντας να κηρύξει έκπτωτη την εταιρία να του καταβάλει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, αρχικά το πόσο των 30.000 ευρώ και στη συνέχεια των 25.000 ευρώ». Η εισαγγελέας τόνισε ότι από τις καταθέσεις των μαρτύρων δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε τα χρήματα αυτά. 

Η εισαγγελέας ζήτησε επίσης την ενοχή του, Χρήστου Τριανταφύλλου, συνεργάτη του Χάρη Τομπούλογλου για τα αδικήματα της απλής συνέργειας στην απόπειρα εκβίασης και την παθητική δωροδοκία, καθώς και για αντίσταση κατά της αρχής και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Η απόφαση του Δικαστηρίου θα ανακοινωθεί τον Απρίλιο.