ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθώος ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Αθώος ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Αθωώθηκε από την κατηγορία της απιστίας με απόφαση του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου, ο τέως νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης.

Το ποινικό τμήμα του ανωτάτου δικαστηρίου έκανε δεκτή την αναίρεσή που είχε ασκήσει ως προς την κατηγορία της απιστίας, ωστόσο επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου που τον είχε καταδικάσει σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος την περίοδο 2008-2009.

Ο Π. Ψωμιάδης είχε καταδικαστεί από το Εφετείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 11 μηνών κατά συγχώνευση για τα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος.

Σύμφωνα με την κατηγορία, με καθυστέρηση από 12 έως 15 μηνών υπέγραψε πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε 17 βιομηχανίες και βιοτεχνίες της περιφέρειας Θεσσαλονίκης για παραβάσεις αναφορικά με τη διαχείριση αποβλήτων. Επίσης, κατηγορείται ότι μείωσε συνολικά κατά 24.660 ευρώ τα 17 πρόστιμα. Η μείωση αυτή των προστίμων είχε ως αποτέλεσμα να κατηγορηθεί και για απιστία, καθώς αυτό είχε επίπτωση στα έσοδα της νομαρχίας. Ο κ. Ψωμιάδης άσκησε αναίρεση στον Α.Π. η οποία έγινε δεκτή μόνο για την απιστία.