ΚΟΙΝΩΝΙΑ

24MEDIA: Στο πλευρό του Φιλιππόπουλου για να σώσουμε το MEGA

24MEDIA: Στο πλευρό του Φιλιππόπουλου για να σώσουμε το MEGA

Το ενδιαφέρον της για συμμετοχή στην ανασυγκρότηση του MEGA ανακοίνωσε επισήμως την Τετάρτη η 24MEDIA. Σε ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος της εταιρείας, Δημήτρης Μάρης, τονίζεται ότι η 24MEDIA θα σταθεί στο πλευρό του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου, με στόχο την "διαμόρφωση ενός βιώσιμου σχεδίου ανασυγκρότησης της Τηλέτυπος Α.Ε."

"Το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel ενδιαφέρει τα εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών που το επιλέγουν για την ενημέρωση τους, επιδρά καταλυτικά στη ζωή εκατοντάδων εργαζομένων και επηρεάζει την εξυγίανση του τοπίου των ΜΜΕ – που είναι αναγκαία και έχει καθυστερήσει" δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μάρης. "Το καθεστώς προσωρινών αδειών στην τηλεόραση και γενικότερα στο επιχειρηματικό τοπίο ταλανίζει το δημόσιο βίο και οδηγεί σε προβληματικές καταστάσεις. Η ανάγκη υπέρβασης αυτού του καθεστώτος μέσω της κατοχύρωσης μόνιμων κανόνων λειτουργίας αποτελεί πάγια θέση μου…"

Τα προβλήματα στο MEGA οξύνθηκαν μετά την αποτυχία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης που είχε προγραμματιστεί για τις αρχές Μαρτίου. Οι μέτοχοι δεν κατέβαλαν τα σχετικά κεφάλαια, ύψους 15 εκατ., που θα αξιοποιούνταν ως κεφάλαιο κίνησης στην επιχείρηση. Η εταιρεία εμφανίζει σημαντικά προβλήματα ρευστότητας και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θεωρείται μονόδρομος, καθώς οι τράπεζες κρατούν κλειστές τις κάνουλες.

Στην 24MEDIA ανήκουν ιστοσελίδες όπως οι: Sport24, Contra, News24.7, η ελληνική έκδοση του Huffington Post και του Dailymotion κλπ.