ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρουσιάστηκε αυτοβούλως στον εισαγγελέα ο Μπόμπολας

Παρουσιάστηκε αυτοβούλως στον εισαγγελέα ο Μπόμπολας

Αυτοβούλως εμφανίστηκε στον εισαγγελέα Εφετών που είναι αρμόδιος για τα αιτήματα εκδόσεως πολιτών σε άλλες χώρες ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας, μετά την έκδοση εις βάρος του εντάλματος από τις κυπριακές δικαστικές αρχές για υπόθεση στην οποία εμπλέκεται και εκκρεμεί ενώπιον της κυπριακής Δικαιοσύνης.

Συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του, Μιχάλη Δημητριακόπουλο, Ηλία Αναγνωστόπουλο και Πολυχρόνη Τσιρίδη, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ελλάκτωρ» και πρόεδρος της «Ηλέκτωρ» αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικού όρου για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, έως ότου το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας αποφανθεί –το αργότερο σε 60 ημέρες– για το αίτημα των κυπριακών αρχών που ζητούν την έκδοση του Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο. Μέσω των συνηγόρων του έγινε γνωστό ότι θα υπάρξουν νομικές ενέργειες από την πλευρά του επιχειρηματία, καθώς προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται δεν είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας της κυπριακής Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορίες που ερευνώνται εις βάρος του κ. Μπόμπολα είναι συνωμοσία και διάπραξη κακουργημάτων, χρηματισμός δημοσίου λειτουργού, αδικήματα διαφθοράς και «ξεπλύματος μαύρου χρήματος». Μάλιστα, όπως μεταδίδεται από κυπριακά μέσα ενημέρωσης, στην πρόσφατη κατάθεσή του ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της «Ηλέκτωρ» Θανάσης Κατρής κατηγόρησε τον κ. Μπόμπολα ευθέως για την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι οι «μίζες» δίνονταν με απευθείας εντολή του τελευταίου, ορισμένες φορές και από τον ίδιο προσωπικά. Ο κ. Κατρής κατονόμασε ως συμμετέχοντες στο κύκλωμα χρηματισμού και αρκετούς από τους άλλους συλληφθέντες. Επίσης, στο «Ελ. Βενιζέλος» συνελήφθη ο Θεοφάνης Λώλος, επικεφαλής της μελετητικής εταιρείας Enviroplan, ενώ ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε πτήση για τη Λάρνακα. Σύμφωνα με ανακοίνωση των δικηγόρων του, αντίθετα με τον κ. Μπόμπολα, ο κ. Λώλος επιθυμεί να μεταβεί στην Κύπρο για να καταθέσει και για τον λόγο αυτό είχε ζητηθεί από τις κυπριακές αρχές η προσωρινή αναστολή του εντάλματος σύλληψής του.