ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δέσμευση για τήρηση υποχρεώσεων Δημοσίου

tsiprasniarxoss

Την υπόσχεση ότι η πολιτεία θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της σχετικά με το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) έδωσε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους εκπροσώπους του ιδρύματος.

Ο πρωθυπουργός συμμετείχε για πρώτη φορά στη συνεδρίαση της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για το Κέντρο Πολιτισμού και ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του έργου από τον εργολάβο στο ίδρυμα (αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο) και ακολούθως για τη διαδικασία παράδοσης από το ίδρυμα στο Δημόσιο.

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι θα στηρίξει τη λειτουργία του ΚΠΙΣΝ με προσωπικό και τους απαραίτητους πόρους, ενώ το ίδρυμα (που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του διοικητικού του συμβουλίου Ανδρέα Δρακόπουλο) υπογράμμισε ότι, εφόσον το Δημόσιο τηρήσει τις υποχρεώσεις του, θα σταθεί δίπλα στο έργο, βοηθώντας με δωρεές τη λειτουργία του.

«Για εμάς», ανέφερε ο πρωθυπουργός, «είναι ένα στοίχημα αυτό, να αποδείξουμε ότι το ελληνικό Δημόσιο μπορεί, με σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο, να διαχειριστεί έναν τόσο πολύ σημαντικό πολυχώρο. Ενα στοίχημα το οποίο ήδη έχουμε αρχίσει να το κερδίζουμε, γιατί έγκαιρα έχουμε κινηθεί ώστε να είναι όλα έτοιμα». Μάλιστα ζήτησε από το υπουργείο Υποδομών να πραγματοποιήσει σύσκεψη μέσα στις επόμενες ημέρες με εκπροσώπους του ιδρύματος, στην οποία θα συζητηθούν οι εναλλακτικές για τη βελτίωση της προσβασιμότητας του ΚΠΙΣΝ με μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ειδική αναφορά έγινε στο θέμα της ανάπλασης του φαληρικού όρμου, τις μελέτες της οποίας έχει χρηματοδοτήσει το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε στους εκπροσώπους του ιδρύματος ότι η παραχώρηση της έκτασης και της αρμοδιότητας στην Περιφέρεια Αττικής έγινε με σκοπό το έργο να προχωρήσει και δήλωσε ότι θα το στηρίξει.