ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λογοτεχνική συνάντηση στη Στοά του Βιβλίου

16s13vivl

Δέκα συγγραφείς και ποιητές από όλη την Ευρώπη θα συναντηθούν στη Στοά του Βιβλίου το μεσημέρι του Σαββάτου για να συνομιλήσουν με τους Ελληνες αναγνώστες τους και να διαβάσουν αποσπάσματα έργων τους, στο πλαίσιο του 3ου Ευρωπαϊκού Λογοτεχνικού Περιπάτου που διοργανώνει η Ενωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ε.Ε. Το «παρών» θα δώσουν, επίσης, γνωστοί δημοσιογράφοι και ηθοποιοί, οι οποίοι αναλαμβάνουν να παρουσιάσουν τους λογοτέχνες στο κοινό.

Ο Αχρεν Γουόρνερ, ποιητής και αρχισυντάκτης του περιοδικού Poetry London, είναι ο φετινός προσκεκλημένος του Βρετανικού Συμβουλίου, ο οποίος θα διαβάσει αποσπάσματα από τα βιβλία και συζητήσει με την ποιήτρια και μεταφράστρια Λένα Καλλέργη. Τον βραβευμένο δημοσιογράφο και συγγραφέα Χουάν Κρουθ Ρουίθ προτείνει το Ινστιτούτο Θερβάντες, ενώ το Γαλλικό Ινστιτούτο έχει επιλέξει τον Μαρτίν Ριέφ, καθηγητή Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και αρχισυντάκτη του περιοδικού Poesie. O διάσημος Γιαν Γκιγιού, τα πολιτικά θρίλερ του οποίου έχουν πουλήσει πάνω από 5 εκατ. αντίτυπα, θα εκπροσωπήσει τη Σουηδία.

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη και μεγαλωμένος στην Πολωνία, ο Διονύσιος Στούρης εργάζεται σήμερα στο ΤΟΚ FM Radio της Βαρσοβίας. Στο τρίτο του βιβλίο, που θα εκδοθεί σύντομα, αφηγείται την ιστορία των 14.000 προσφύγων του εμφυλίου πολέμου οι οποίοι βρέθηκαν στην Πολωνία στα τέλη της δεκαετίας του 1940. Με τον συγγραφέα και δημοσιογράφο θα συζητήσει η Μπεάτα Ζολκιέβιτς-Σιακαντάρη. Προσκεκλημένος από το Σπίτι της Κύπρου είναι ο Αντώνης Γεωργίου, ένα έργο του οποίου θα παρουσιαστεί στο κοινό με τη μορφή θεατρικού αναλογίου, και η λίστα συμπληρώνεται με τα ονόματα των Σάσκια Τρέμπινγκ και Βαλεντίν Μόριτζ (Γερμανία), Μπάρμπαρα Νεζβάδμποβα (Τσεχία), Ντενίσα Κομανέσκου (Ρουμανία) και Δώρα Κασκάλη (Ελλάδα).

12 το μεσημέρι έως 4 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.