ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η μαγεία των παιδικών Χριστουγέννων μέσα από τα «Ευχοστολίδια» του ΟΠΑΠ

Η μαγεία των παιδικών Χριστουγέννων μέσα από τα «Ευχοστολίδια» του ΟΠΑΠ

Χιλιάδες χριστουγεννιάτικες ευχές παιδιών της ένωσης «Μαζί για το παιδί» και των «Παιδικών Χωριών SOS» γίνονται πραγματικότητα με τη βοήθεια του ΟΠΑΠ.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζεται η κοινωνική δράση «Ευχοστολίδια» από τον ΟΠΑΠ.  Μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου η καρδιά των Χριστουγέννων χτυπά στις τέσσερις Χριστουγεννιάτικες Εκθέσεις Ζωγραφικής που έχει δημιουργήσει ο ΟΠΑΠ στα εμπορικά πολυκαταστήματα The Mall Athens, Athens Metro Mall και Smart Park στην Αθήνα και στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε επιλεγμένα πρακτορεία ΟΠΑΠ.

i-mageia-ton-paidikon-christoygennon-mesa-apo-ta-eychostolidia-toy-opap0

Ο ΟΠΑΠ συνεχίζοντας αυτή τη μεγάλη ζωντανή γιορτή προσφοράς και αγάπης για τρίτο συνεχές έτος καλεί όλες και όλους να επιλέξουν τα Ευχοστολίδια, που έχουν ζωγραφίσει τα παιδιά που υποστηρίζουν τα σωματεία της ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και τα «Παιδικά Χωριά SOS», για να δουν τη χριστουγεννιάτικη τους ευχή να γίνεται πραγματικότητα.  

Πρόκειται για ζωγραφιές χιλιάδων παιδιών που αποτυπώνουν το δώρο που θέλουν να λάβουν αυτά τα Χριστούγεννα και έχουν γράψει τη δική τους χριστουγεννιάτικη ευχή.

i-mageia-ton-paidikon-christoygennon-mesa-apo-ta-eychostolidia-toy-opap1

Όσοι βρεθούν στα τέσσερα πολυκαταστήματα έχουν τη δυνατότητα να δουν αυτές τις ευχές στις ζωγραφιές και να τις εκπληρώσουν, αγοράζοντας το δώρο που απεικονίζεται. Με την παράδοση του δώρου, στις χριστουγεννιάτικες εκθέσεις του ΟΠΑΠ σε κάθε πολυκατάστημα, οι επισκέπτες θα λαμβάνουν ως αναμνηστικό δώρο τη ζωγραφιά των παιδιών για να θυμούνται πάντα τη σημαντική τους προσφορά.

Ο ΟΠΑΠ, από το 2014 που υλοποιεί την δράση μαζί με χιλιάδες πολίτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και εργαζομένους του, έχουν προσφέρει περισσότερα από 5.000 Ευχοστολίδια, πραγματοποιώντας τις χριστουγεννιάτικες ευχές των παιδιών.

Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητάς του, υλοποιεί έργα υποδομής στους φορείς και τα ιδρύματα που συμμετέχουν, με στόχο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των παιδιών και να συμβάλει στη δημιουργία ενός ευχάριστου περιβάλλοντος.

i-mageia-ton-paidikon-christoygennon-mesa-apo-ta-eychostolidia-toy-opap2

Στο πλαίσιο αυτό ο ΟΠΑΠ έχει υλοποιήσει έργα υποδομής σε περισσότερα από 10 ιδρύματα και σωματεία των φορέων που συμμετείχαν το προηγούμενα χρόνια στο πρόγραμμα, βελτιώνοντας ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των παιδιών.

Τα έργα που θα υλοποιηθούν αφορούν τόσο στα «Παιδικά χωριά SOS» όσο και στο «Μαζί για το Παιδί».

ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS

Εγκατάσταση θερμομόνωσης σε δύο σπίτια στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, με στόχο τη μεγαλύτερη αποδοτικότητα και τη μείωση κατανάλωσης. Οι εργασίες εγκατάστασης θα πρέπει να γίνουν μετά τον Απρίλιο – Μάιο 2017, για να έχει περάσει ο φετινός χειμώνας και να είναι έτοιμοι πια για το χειμώνα του 2017-2018

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

1. Φίλοι του Παιδιού (έργα μικρής κλίμακας στον Παιδικό Σταθμό του Ιδρύματος)

– αντικατάσταση φθαρμένου πατώματος τάξης

– 3 στέγαστρα προστασίας εξωτερικών πορτών

– ανακαίνιση στέγης Παιδικού σταθμού του ιδρύματος

– προμήθεια και αλλαγή τζαμιών τρίπλεξ σε δυο κουφώματα διαστάσεων περίπου 1.00 τ.μ. στην πρόσθια όψη του κτιρίου

2.Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη»

– αντικατάσταση των πατωμάτων της Παπαστρατείου Πειραιά (μία από τις 3 Παιδικές Στέγες που υποστηρίζει το ίδρυμα) καθώς με την περσινή κακοκαιρία πλημμύρισε η στέγη με αποτέλεσμα να χρειάζονται αντικατάσταση 

3.Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας – Χατζηπατέρειο

Αντικατάσταση καθισμάτων, τραπεζιών και υποποδίων στα τέσσερα τμήματα  του προγράμματος Ειδικής Διαπαιδαγώγησης του Ημερησίου Προγράμματος. Πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένα

Τα παραπάνω καθίσματα καλύπτουν τις εξατομικευμένες ανάγκες παιδιών με κινητικές δυσκολίες ηλικίας από 5 έως 8 ετών. Η ειδική διαμόρφωση τους βοηθά στην διόρθωση των παρεκκλίσεων σε παιδιά με μεγάλη υποτονία κορμού. Στο παιδί θα δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχει πιο ενεργά σε καθημερινές δραστηριότητες στο Κέντρο, να μπορεί να στέκεται και να επικοινωνεί πρόσωπο με πρόσωπο με τα άλλα παιδιά στην τάξη του δεδομένου ότι δεν μπορεί να ορθοστατήσει. Παράλληλα θα βελτιώνει και τη λειτουργικότητα του παιδιού με την διευκόλυνση της χρήσης των χεριών του.

4.Ίδρυμα «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ»

αντικατάσταση των κουφωμάτων του πρώτου ορόφου του κτιρίου των εργαστηρίων Α τα οποία βρίσκονται σε κακή λειτουργική κατάσταση δεδομένου ότι χρονολογούνται από την ανέγερση του κτιρίου το 1970.

5.ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Προμήθεια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και σωμάτων θερμότητας για τα κεντρικά τους γραφεία.