ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ληστεία – περίπατος 200 εκατ.

Η ληστεία της χρονιάς σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, λίγο μετά τις έξι, σε βάρος της γαλακτοβιομηχανίας ΔΕΛΤΑ. Τέσσερις ένοπλοι κατάφεραν να μπουν στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας στη συμβολή των οδών Προφήτου Δανιήλ και Κερκύρας, στον Ταύρο, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν. Ούτε οι φύλακες, ούτε κάποιος από τους εργαζόμενους τους είδε να κατευθύνονται προς το λογιστήριο. Εκεί βρισκόταν μόνο ο 42χρονος λογιστής Γιώργος Κουτσούκος, ο οποίος έκανε καταμέτρηση χρημάτων. Οι δράστες τον απείλησαν με τα όπλα και πριν προλάβει να αντιδράσει τον πήγαν σε διπλανό γραφείο, όπου τον έδεσαν με χειροπέδες στους σωλήνες του καλοριφέρ.

Ανενόχλητοι γύρισαν στο λογιστήριο και από το ανοιχτό χρηματοκιβώτιο πήραν 200 εκατομμύρια δρχ. Χωρίς και πάλι να γίνουν αντιληπτοί, κατάφεραν να βγουν από τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας και να εξαφανισθούν. Περίπου μισή ώρα αργότερα, ένας από τους φύλακες εντόπισε το λογιστή. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και οργανώθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών, χωρίς αποτέλεσμα.

Η υπόθεση απασχολεί τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι θεωρούν ότι οι δράστες ήταν πολύ καλά πληροφορημένοι και είχαν σχεδιάσει πολύ προσεκτικά τα βήματά τους. Γνώριζαν πώς ακριβώς θα μπουν στο χώρο του εργοστασίου και πώς θα αποχωρήσουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Οτι, αν και Κυριακή, το λογιστήριο ήταν ανοιχτό και ακριβώς την ώρα που το χρηματοκιβώτιο ήταν ανοιχτό, ώστε να μην καθυστερήσουν, περιμένοντας από το λογιστή να το ανοίξει. Οι έρευνες συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση.

– Ποια θα είναι η γλώσσα κατάρτισης. Για τον σκοπό αυτό τα ΙΕΚ προσανατολίζονται να δημιουργήσουν ταχύρρυθμα τμήματα εκμάθησης των Ελληνικών.