ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση Λυμπέρη: και νέα ερωτήματα

Σε σειρά ιατρικών εξετάσεων, μεταξύ αυτών και μαγνητικής τομογραφίας, πρόκειται να υποβληθεί ο ψυχίατρος Πέτρος Λυμπέρης, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο δωμάτιο 113 του Γενικού Νοσοκομείου της Νίκαιας, όπου μεταφέρθηκε το Σάββατο το απόγευμα από τη Σύρο.

Εν τω μεταξύ στη Σύρο ο αρμόδιος εισαγγελέας, κατά πληροφορίες, πρόκειται να στρέψει τις έρευνες προς δυο κατευθύνσεις: Να ερευνηθεί τι προέκυψε και καθυστέρησε να φθάσει στη Μύκονο η Ειρηνοδίκης με αποτέλεσμα η επιχείρηση των αρχών να ξεκινήσει 9 ώρες αργότερα, και να διερευνηθεί εάν μέσα από τη θαλαμηγό γινόταν διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η πρόταση του εισαγγελέα Σύρου προς το Τριμελές Συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να αποφανθεί σήμερα σχετικά με την πρόταση αποφυλάκισης, που έχει υποβληθεί από τον ψυχίατρο Πέτρο Λυμπέρη, φέρεται να είναι αρνητική. Κατά τις ίδιες πληροφορίες εντός της εβδομάδας αναμένεται να καταθέσει στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιώς κ. Κυρ. Σαμπάνη ο λιμενάρχης Μυκόνου Πλωτάρχης Δάρας.

– Ποια θα είναι η γλώσσα κατάρτισης. Για τον σκοπό αυτό τα ΙΕΚ προσανατολίζονται να δημιουργήσουν ταχύρρυθμα τμήματα εκμάθησης των Ελληνικών.