ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοφανής τριπλή εκτέλεση τύπου μαφία

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Μπροστά σε μια υπόθεση με προεκτάσεις, και με «προϊστορία» στην περιοχή θεωρούν ότι βρίσκονται οι διωκτικές αρχές της Καβάλας μετά την αποκάλυψη χθες τα ξημερώματα της εν ψυχρώ δολοφονίας τριών υπαλλήλων του Δημοσίου μέσα σε βίλα στην Καλλιράχη της Θάσου.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, που έχουν αναλάβει τις έρευνες για το τριπλό φονικό αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τα κίνητρα του δράστη ή των δραστών, αποδυναμώνοντας έως τώρα μόνο το κίνητρο της ληστείας καθώς το εξοχικό σπίτι βρέθηκε απαραβίαστο και χωρίς ενδείξεις ότι ερευνήθηκε.

Ολα τα στοιχεία, που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί και οι διαπιστώσεις του ιατροδικαστή κ. Μηνά Γεωργιάδη μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε στο χώρο χθες το πρωί συνθέτουν το σκηνικό μιας «μαφιόζικης εκτέλεσης από άτομο που έδρασε με τρόπο επαγγελματία» και φρόντισε να αποτελειώσει και τα τρία θύματά του με χαριστική βολή στο κεφάλι.

Τα δύο από τα θύματα, ο 48χρονος Ιωάννης Κουλούσης υπάλληλος της Πολεοδομίας, πρώην προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Καβάλας και ο φίλος του Γεώργιος Χαλκίδης, 55 ετών, υπάλληλος της Τοπογραφικής Διεύθυνσης της Νομαρχίας πυροβολήθηκαν στη βεράντα του εξοχικού που βρίσκεται προς την πλευρά της θάλασσας. Οι σφαίρες που δέχθηκαν ήταν στο θώρακα και στην κοιλιά και κατόπιν στο κεφάλι. Το τρίτο θύμα, ο Κυριάκος Αθανασάς, 49 ετών, υπάλληλος στην Βιομηχανία Ζάχαρης στην Ξάνθη και εξάδελφος του Κολούση βρέθηκε νεκρός σε απόσταση πενήντα μέτρων από το εξοχικό, εκεί όπου ο δολοφόνος τον κυνήγησε τραυματισμένο και τον αποτελείωσε, ανάμεσα στα δένδρα.

Οι τρεις άνδρες συνήθιζαν να πηγαίνουν τα Σαββατοκύριακα από την Καβάλα για ξεκούραση στο τριώροφο εξοχικό της Θάσου, ιδιοκτησίας του Κουλούση που απέχει περί τα δυο χιλιόμετρα από τον κοντινότερο οικισμό. Από εκεί συχνά πραγματοποιούσαν εξορμήσεις για ψάρεμα. Ο αδελφός του Αθανασά, Σταύρος, που κατοικεί στη Θάσο, ειδοποιημένος από άλλους συγγενείς οι οποίοι ανησύχησαν όταν είδαν ότι δεν απαντούσαν στα κινητά τηλέφωνα, πήγε συνοδεία αστυνομικών στο εξοχικό και βρέθηκαν τα ξημερώματα μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα.

Οπως δήλωσε στην «K» ο ιατροδικαστής κ. Μηνάς Γεωργιάδης τα θύματα πυροβολήθηκαν από κοντινή απόσταση με πιστόλι των 9 χιλιοστών κι εξ επαφής σχεδόν στο κεφάλι, κατά πάσα πιθανότητα, μετά το απόγευμα του Σαββάτου».

Από τη βαλλιστική εξέταση, η Αστυνομία αναμένεται να αποσαφηνίσει αν οι κάλυκες που βρέθηκαν στο χώρο προέρχονται από το ίδιο πιστόλι και συνεπώς από ένα δράστη.

Οι αστυνομικοί μπροστά στο ερώτημα πώς ο δράστης προσέγγισε το σπίτι πιθανολογούν ότι ήταν σ’ αυτούς γνωστό πρόσωπο. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο Αθανασάς έμπαινε στο σπίτι μεταφέροντας κάποια πράγματα και μάλλον αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί κι επιχείρησε να ξεφύγει. Ο δολοφόνος όμως τον καταδίωξε, πυροβόλησε πισώπλατα δύο φορές και όταν έπεσε πήγε κοντά και τον πυροβόλησε κι αυτόν στο κεφάλι. Ο ιατροδικαστής κ. Γεωργιάδης εκτιμά ότι ο δολοφόνος «είναι γνώστης των όπλων με ψυχισμό εγκληματία, μια φυσιογνωμία επαγγελματία εκτελεστή».

Οι εκτιμήσεις αυτές του ιατροδικαστή και οι μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής ότι ο Κουλούσης και τα άλλα θύματα δεν είχαν αντιπαλότητες στην περιοχή έκαναν ορισμένους να δηλώνουν ότι ο δράστης είναι άτομο εκτός Θάσου που πήγε εκεί για να τους σκοτώσει.

Ερευνες και σε κυκλώματα Πολεοδομιών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Μπλόκα στα δύο λιμάνια του νησιού και σε όλα τα σημεία του νομού Καβάλας έχει στήσει η Αστυνομία προκειμένου να εντοπίσει το δράστη ή τους δράστες της τριπλής δολοφονίας στην Καλλιράχη της Θάσου που έχει συγκλονίσει στην περιοχή.

Ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας κ. Χρ. Γεωργίου δήλωσε ότι οι έρευνες στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση. Οι αστυνομικοί ερευνούν αν σχετίζεται με κυκλώματα που δρουν στις πολεοδομίες, με εκδίκηση, με ξεκαθάρισμα λογαριασμών ακόμη και με παλιότερες υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την Αστυνομική Διεύθυνση.

Καταθέσεις έχουν ληφθεί και από το επαγγελματικό περιβάλλον των δύο υπαλλήλων της νομαρχίας κι ενδεχομένως να εξεταστούν και φάκελοι που χειρίζονται οι υπηρεσίες τους. Ο γιος του Αθανασά έκανε αναφορά στο πόστο που κατείχε στην Νομαρχία ο Κουλούσης ενώ συνάδελφοι των δυο υπαλλήλων σε δηλώσεις τους διέψευσαν το ενδεχόμενο ανάμιξής τους σε μη υπηρεσιακές δραστηριότητες. Πάνω στα γραφεία τους άφησαν χθες λίγα λουλούδια.

Ανώτερος αξιωματικός που συντονίζει το έργο της προανάκρισης περιορίστηκε να δηλώσει ότι «η έρευνα βρίσκεται σε κρίσιμη φάση κι όλα τα στοιχεία συνεκτιμώνται».