ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απάτη 700 εκατ. με πιστωτικές κάρτες

Σε επτακόσια εκατομμύρια δρχ. ανέρχεται το ύψος της απάτης εις βάρος τραπέζης, την οποία σχεδίασε και εκτέλεσε με τη βοήθεια τρίτων ο 30χρονος Γεώργιος Παναγιώτου, κάτοικος Παλαιού Φαλήρου, άεργος.

Ο Παναγιώτου είχε καταφέρει να εκδώσει πιστωτικές κάρτες από τράπεζες του εξωτερικού, με τη χρήση πλαστών δικαιολογητικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέλεξαν για τη δράση του οι άνδρες της υπηρεσίας Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής, για να καταφέρει να πάρει αυτά τα χρήματα, συνεργαζόταν με περίπου δέκα επιχειρήσεις των νοτίων προαστίων.

Πραγματοποιούσε εικονικές συναλλαγές με τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων κάνοντας χρήση των πιστωτικών καρτών. Οι επιχειρηματίες παρουσιάζονταν σε συγκεκριμένη τράπεζα και εισέπρατταν μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, μοιράζονταν με τον Παναγιώτου.

Οι έρευνες της αστυνομίας για τη δράση του μεγαλοαπατεώνα άρχισαν έπειτα από μήνυση που υπέβαλαν οι υπεύθυνοι της τραπέζης όταν άρχισαν να υποψιάζονται ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Επειτα από πολυήμερη αξιολόγηση στοιχείων εντοπίσθηκε ο Παναγιώτου και συνελήφθη.

Στην κατοχή του οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο πολυτελή αυτοκίνητα, μεγάλα χρηματικά ποσά σε ξένα χαρτονομίσματα, πέντε βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων, δεκατρείς πιστωτικές κάρτες, ένα μπλοκ επιταγών, δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, είκοσι ασυμπλήρωτα έντυπα αμερικανικών τίτλων ιδιοκτησίας αυτοκινήτων και πλήθος εγγράφων από τραπεζικές συναλλαγές.

Από την αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί ο βαθμός εμπλοκής των επιχειρηματιών στην απάτη και εάν έχουν εξαπατηθεί και άλλες τράπεζες, πέραν αυτής που υπέβαλε μήνυση. Πάντως, ο Παναγιώτου είχε απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για παρόμοιες υποθέσεις.

Μέσω του τελωνείου Κήπων στον Εβρο προσπάθησαν δύο Τσέχοι να εισάγουν στη χώρα μας 32,2 κιλά ηρωίνης. Ο 38χρονος Μίλαν Λέσνιακ και η 30χρονη Πάκλοβα Μπρονισλάβα συνελήφθησαν, όταν έπειτα από λεπτομερή έλεγχο στο αυτοκίνητό τους οι αστυνομικοί του τελωνείου εντόπισαν την ηρωίνη τοποθετημένη σε ειδική κρύπτη, ανάμεσα στο ρεζερβουάρ και την πλάτη των πίσω καθισμάτων. Οπως είπαν οι ίδιοι, είχαν προμηθευτεί την ηρωίνη από την Κωνσταντινούπολη. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δύο Τσέχοι είναι μέλη μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών από την Τουρκία προς την Ευρώπη.