ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε αναζήτηση Ρώσων μαφιόζων

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Σε απαισιόδοξη τροχιά συνεχίστηκαν οι έρευνες για την εξιχνίαση της τριπλής δολοφονίας στην Καλλιράχη της Θάσου καθώς δεν είχε προκύψει έως χθες κάποιο νέο στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στον εντοπισμό των δραστών με εξαίρεση ίσως τη διαπίστωση ότι στη μαφιόζικη εκτέλεση των τριών κρατικών υπαλλήλων, μέσα κι έξω από τη βίλα, χρησιμοποιήθηκαν δύο όπλα.

Το συμπέρασμα αυτό προήλθε από τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης που έγινε στους 10 κάλυκες από σφαίρες των 9 χιλιοστών που βρέθηκαν στον τόπο του τριπλού φονικού και τροποποιεί το σκηνικό που είχαν συνθέσει μέχρι τώρα οι αστυνομικοί, πιστεύοντας ότι δράστης είναι ένα άτομο.

Αν και δεν αποκλείεται ο αδίστακτος δολοφόνος να χρησιμοποίησε δύο όπλα του ιδίου διαμετρήματος για να μη χρειαστεί να αλλάξει γεμιστήρα, οι αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, σε συνδυασμό με άλλα ευρήματα που βρέθηκαν στο τραπέζι της βεράντας, εκεί όπου πυροβολήθηκαν οι Ι. Κουλούσης και Γ. Χαλκίδης επαναχαράσσουν την πορεία των ερευνών με το ενδεχόμενο των δύο δραστών ή των δύο επισκεπτών στη βίλα, ο ένας εκ των οποίων να ήταν γνωστός στα δύο θύματα.

Οι αστυνομικές αρχές θεωρούν πάντως ότι πίσω από τον δράστη ή τους δράστες που ενήργησαν με τρόπο επαγγελματία και εκτέλεσαν εν ψυχρώ τους τρεις φίλους στη βίλα, βρίσκονται άλλα πρόσωπα και δίδεται ιδιαίτερο βάρος στον εντοπισμό αυτών των προσώπων. Οι αστυνομικοί αναζητούν το «γιατί», το «κίνητρο» που θα τους οδηγήσει στο «ποιοι» είχαν λόγους να τους σκοτώσουν.

Οι αστυνομικοί φαίνεται να αποκλείουν το ενδεχόμενο ο πληρωμένος ή οι πληρωμένοι δολοφόνοι να είναι κάτοικοι Καβάλας και πιθανολογούν ότι μάλλον προέρχονται από τον υπόκοσμο ή από ρωσική μαφία.

Στο πλαίσιο των ερευνών και του συσχετισμού του τριπλού φονικού με άλλες σοβαρές υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές έχει ανασυρθεί από προηγούμενη δικογραφία (είχε γίνει προκαταρκτική εξέταση τον περασμένο Νοέμβριο) και εξετάζεται καταγγελία ομάδας γυναικών της Καβάλας σύμφωνα με την οποία «υπάλληλος νομαρχιακής υπηρεσίας αναπτύσσει δραστηριότητα σε παράνομη είσοδο γυναικών στην περιοχή».

Μέσω του τελωνείου Κήπων στον Εβρο προσπάθησαν δύο Τσέχοι να εισάγουν στη χώρα μας 32,2 κιλά ηρωίνης. Ο 38χρονος Μίλαν Λέσνιακ και η 30χρονη Πάκλοβα Μπρονισλάβα συνελήφθησαν, όταν έπειτα από λεπτομερή έλεγχο στο αυτοκίνητό τους οι αστυνομικοί του τελωνείου εντόπισαν την ηρωίνη τοποθετημένη σε ειδική κρύπτη, ανάμεσα στο ρεζερβουάρ και την πλάτη των πίσω καθισμάτων. Οπως είπαν οι ίδιοι, είχαν προμηθευτεί την ηρωίνη από την Κωνσταντινούπολη. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δύο Τσέχοι είναι μέλη μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών από την Τουρκία προς την Ευρώπη.