ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Του έκαναν ηλεκτροσόκ για… να αποκαλύψει το ΡΙΝ του

Με φρικτά βασανιστήρια πλήρωσε ένας Μπαγκλαντεσιανός την εμπιστοσύνη που έδειξε σε άγνωστο, ο οποίος του υποσχέθηκε ότι μπορούσε να τον βοηθήσει να πάρει βίζα, προκειμένου να ταξιδέψει στην Αγγλία. Ολα άρχισαν πριν από περίπου έξι μήνες, όταν ο 28χρονος Καμρούζ Ζαμάν γνωρίστηκε στη Βάρκιζα με τον Σομαλό Μοχάμαντ Φαρμάν, 22 ετών. Ο τελευταίος συστήθηκε σαν υπάλληλος της πρεσβείας του Μαρόκου και είπε στον Ζαμάν ότι έναντι τετρακοσίων χιλιάδων δρχ. θα μπορούσε να τον προμηθεύσει με την πολυπόθητη βίζα.

Στις αρχές του μήνα, ο Ζαμάν ειδοποίησε ότι είχε καταφέρει να συγκεντρώσει τα χρήματα. Ο Φαρμάν δέχθηκε να συναντηθούν και με εύσχημο τρόπο κατάφερε να τον παρασύρει σε παλιά, ακατοίκητη μονοκατοικία, στη Βάρκιζα. Εκεί, με την απειλή όπλου απέσπασαν από τον άτυχο Μπαγκλαντεσιανό τα έγγραφα που είχε μαζί του, δηλαδή, διαβατήριο, πράσινη κάρτα και βιβλιάριο υγείας, καθώς και τις τετρακόσιες χιλιάδες δρχ. Στη συνέχεια, οι δράστες, αφού γρονθοκόπησαν τον Ζαμάν, του πήραν την κάρτα ανάληψης χρημάτων και συνέχισαν να τον χτυπούν για να τους αποκαλύψει τον τετραψήφιο κωδικό (ΡΙΝ).

Στην άρνησή του να τους πει τον κωδικό, αντέδρασαν με πιο σκληρά βασανιστήρια. Εδεσαν τον άτυχο Μπαγκλαντεσιανό στο κρεβάτι με αλυσίδες και του έκαναν ηλεκτροσόκ με γυμνό καλώδιο. Ο δε Φαρμάν δεν δίστασε να τον βιάσει μπροστά στα μάτια των συνεργών του, οι οποίοι παρακολουθούσαν γελώντας. Τελικά οι δράστες εγκατέλειψαν το θύμα τους δεμένο και εξαφανίσθηκαν. Επειτα από αρκετές ώρες ο Ζαμάν κατάφερε να λυθεί και σε άθλια κατάσταση έφτασε στην αστυνομία, όπου και κατήγγειλε τα συμβάντα.

Οι αστυνομικοί, έπειτα από συντονισμένες έρευνες, κατάφεραν να εντοπίσουν τον Φαρμάν και να τον συλλάβουν. Οπως διαπιστώθηκε, ενέχεται και σε δύο διαρρήξεις οικιών στη Βάρκιζα. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των άλλων δραστών.

Στην κατοχή του οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο πολυτελή αυτοκίνητα, μεγάλα χρηματικά ποσά σε ξένα χαρτονομίσματα, πέντε βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων, δεκατρείς πιστωτικές κάρτες, ένα μπλοκ επιταγών, δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, είκοσι ασυμπλήρωτα έντυπα αμερικανικών τίτλων ιδιοκτησίας αυτοκινήτων και πλήθος εγγράφων από τραπεζικές συναλλαγές.