ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Αιγύπτιος μάρτυρας απελαύνεται

Πριν από έξι μήνες ο Αιγύπτιος Γιασέρ Χαμάντα -ο άνθρωπος που μαζί με τους τραγουδιστές Δημήτρη Κόκκοτα και Γιώργο Μαζωνάκη, τον σχεδιαστή Κωνσταντίνο Κασπίρη, τον επιχειρηματία Γιάννη Μαυρή και το νεαρό Τζαννέτο Τσαπατσάρη κατηγορείται για ασέλγεια- καταδικάστηκε από το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών για παράνομη είσοδο στη χώρα. Ο Χαμάντα εξέτισε την ποινή του και αναμένεται να αποφυλακιστεί, ωστόσο με απόφαση του δικαστηρίου θα πρέπει να απελαθεί ισοβίως από την Ελλάδα. Ο ίδιος με υπόμνημα που αναμένεται να υποβάλει στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές ζητεί να ανασταλεί η απέλασή του προκειμένου να παραστεί ως μάρτυρας και ως κατηγορούμενος στη δίκη του «ροζ σκανδάλου», που έχει προσδιοριστεί για τον Οκτώβριο του 2001, καθώς εάν απελαθεί στην Αίγυπτο θα πρέπει να καταταγεί στο στρατό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χαμάντα στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι κατηγορούμενος αλλά και μάρτυρας αφού το σκάνδαλο έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά καταγγελίες του ίδιου και του Τσαπατσάρη στις οποίες υποστήριζαν ότι έπεσαν θύματα ασέλγειας από τους συγκατηγορούμενούς τους, δύο από τους οποίους μάλιστα -ο σχεδιαστής Φιλήμονας και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κωστόπουλος που επίσης αναμένεται τον Οκτώβριο να καθίσουν στο εδώλιο του τριμελούς Εφετείου κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών- τους είχαν προμηθεύσει με ποσότητα ναρκωτικών. Στο υπόμνημα που αναμένεται να υποβάλει ο Χαμάντα ζητεί επίσης να ανασταλεί η διαδικασία απέλασής του καθώς υποστηρίζει πως η εξάμηνη καταδίκη που του επέβαλε το τριμελές Εφετείο ήταν άδικη. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως έχει έρθει στη χώρα μας με προξενική θεώρηση και πως το διαβατήριό του κρατείτο από τις Αρχές αφού ήταν προφυλακισμένος και δεν προσκομίστηκε στο Δικαστήριο. Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα προτίθεται να καταθέσει και αίτηση επανάληψης της ακροαματικής διαδικασίας.

Μπροστά στο αδιέξοδο ο περιφερειάρχης επανέλαβε χθες ότι «είναι υποχρεωμένος να δώσει 80 εκατομμύρια κυβικά νερού τη φετινή περίοδο από τη λίμνη Πλαστήρα, στον Πηνειό αλλά μετά η παροχή θα σταματήσει. Οσον αφορά την κατανομή αυτής της ποσότητας να τα βρουν οι δύο νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις».