ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης για Novartis: Υπήρχαν υπάλληλοι που είχαν στα σπίτια τους τα έγγραφα

0

«Yπήρχαν υπάλληλοι που είχαν στα σπίτια τους τα έγγραφα» αποκάλυψε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου σχετικά με την υπόθεση Novartis.

«Έχουμε προχωρήσει πάρα πολύ και αυτό οφείλεται στους επιθεωρητές δουλεύουν νυχθημερόν. Εμείς δεν βρίσκαμε έγγραφα, τα μαζεύαμε με πολλή δυσκολία και τα έγγραφα που μας στέλνουν τις περισσότερες φορές δεν είναι αυτά που θέλουμε» τόνισε η κ. Παπασπύρου  μιλώντας στον Real Fm.

Σημείωσε παράλληλα ότι «η ηλεκτρονική αλληλογραφία του ΕΟΦ από τα τέλη του 2011 έως το 2012 δεν υπάρχει. Τα έγγραφα στο υπουργείο Υγείας για τις τιμολογήσεις των φαρμάκων τη διετία 2012-2013 δεν υπάρχουν. Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση, αλλά σιγά σιγά τα βρίσκουμε»

«Οι επιθεωρητές λειτουργούν σαν κομάντος, πηγαίνουν κάτω στις αποθήκες, μπαίνουν και βρίσκουν κάπου καταχωνιασμένα τα έγγραφα. Αυτό απαιτεί χρόνο, μπορεί να έχουμε καθυστερήσει, αλλά είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση» υπογράμμισε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης και πρόσθεσε:

«Δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ να μαζέψουμε το υλικό. Ήταν κρυμμένα τα έγγραφα. Να σας πω ότι υπήρχαν υπάλληλοι που τα είχαν στα σπίτια τους τα έγγραφα; Σιγά σιγά ανακαλύπτουμε τα έγγραφα. Γιατί αν οι μαρτυρίες δεν συνδυάζονται με έγγραφα δεν θα βγει αυτή η υπόθεση».

Η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης επεσήμανε παράλληλα ότι σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμα τα πορίσματα για το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Novartis.