ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με γκαζάκια στα ΕΛΤΑ Πάτρας

peripolikofaros

Η οργάνωση «Πυρήνες FAI-IRF» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με γκαζάκια τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου στα γραφεία των ΕΛΤΑ στο κέντρο της Πάτρας.

Οπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου «εν μέσω της επίσκεψης Τσίπρα και 20 υπουργών στην Πάτρα, κάναμε το δικό μας καλωσόρισμα,ανατινάζοντας με γκαζάκια στις 06/02 ξημερώματα τα ΕΛ.ΤΑ. Hellenic Post επί της Έλληνος Στρατιώτου. Ο στόχος και η μέθοδος επιλέχθηκαν χωρίς κανένα περιθώριο παράπλευρης απώλειας».

analipsi-eythynis-gia-tin-epithesi-me-gkazakia-sta-elta-patras0

Φωτογραφία από patrasevents.gr

Παράλληλα η οργάνωση σημειώνει στην ανακοίνωσή της πως «όσο υφίσταται Κράτος-Κεφάλαιο-Κοινωνία, οτιδήποτε εκτός της άμεσης σύγκρουσης δεν είναι παρά ένα (στην καλύτερη) χρυσαφένιο κλουβί. Δεν υπάρχουν επαναστατικές θεωρίες.Υπάρχουν μονάχα επαναστατικές πράξεις. Ως αναρχικοί, σε ένα καθεστώς που ποινικοποιεί τη σκέψη μας και προσπαθεί να κυριαρχήσει ατύπως, ολοκληρωτικά πάνω μας, μοιράζοντας ρόλους στο κοινωνικό παιχνίδι αλλά και ορίζοντας μας, εμείς φανταζόμαστε τους εαυτούς μας και παλεύουμε να γίνουμε σαν ένα οπλισμένο όπλο, έτοιμο να εκτελέσει ανά πάσα ώρα και στιγμή. Διότι για κάθε φυλακή, για τους πολιτικούς κρατούμενους, για τις ψυχιατρικές πτέρυγες, για όλους αυτούς που αδικήθηκαν στο βωμό της ρουφιανιάς, του χρήματος, των κανόνων, του κοντόφθαλμου και συμβιβασμένου βολέματος κρύβουμε μια ευαισθησία. Μια μάχιμη ευαισθησία! Η εξουσία πάντως δολοφονεί πολύμορφα και αθόρυβα. Οργή για τον Σώζο Μαλτέζο, όπου λόγω χυδαίας αδιαφορίας, πέθανε στις φυλακές Λάρισσας από σοβαρό πρόβλημα στο δόντι. Δεν περιμένουμε την κλεψύδρα να αδειάσει. Σπάμε την κλεψύδρα. Το ταξίδι της ζωής δεν τελειώνει ποτέ. Πάντα θα αναζητά το καλύτερο,το νέο δέρμα, τη νέα θεωρία, τη νέα αλλαγή,την επόμενη εξέγερση. Μια διαδικασία συνεχούς αμφισβήτησης, δίχως τέλος παρά ως κυκλική ροή. Άλλοτε δρώντας σαν Ουροβόρος, όπου κυνηγώντας τα ΠΑΝΤΑ, φθάνει και στο ίδιο το εγώ. Το παν του παντός. Τη μεγαλύτερη φυλακή. Ή αλλιώς τη μεγαλύτερη ελπίδα..

Δύναμη στον αγώνα των κρατουμένων Συντροφική αλληλεγγύη «Ψυχή και Σώμα» στον αναρχικό Ντίνο Γιατζόγλου

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ …ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΥΡΗΝΕΣ FAI-IRF